x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Elveția se califică în sferturile de finală la EURO 2020, după prelungiri și lovituri de departajare

Elveția se califică în sferturile de finală la EURO 2020, după prelungiri și lovituri de departajare

29 Iun 2021   •   07:57
Elveția se califică în sferturile de finală la EURO 2020, după prelungiri și lovituri de departajare
Sursa foto: Hepta

 În fața a peste 25.000 de spectator în tribunele Arenei Naționale, naționala Elveției s-a calificat în sferturi la EURO 2020, după ce a învins în optimi reprezentativa Franței. Calificarea s-a decis la lovituri de departajare, Mbappe ratând penalty-ul decisiv.

După un prim sfert de oră de tatonare, cu o ușoară dominare a campioanei mondiale, Elveția a surprins, deschizând scorul în minutul 15, prin Haris Seferovic, cu o lovitură de cap bine plasată, după o centrare a lui Steven Zuber.

Francezii au continuat să domine teritorial și să își creeze ocazii prin Mbappe și Rabiot, fără să izbutească să egaleze înainte de pauză.

La reluare, Zuber face o cursă în mare viteză pe flancul stâng, trece de Varane, care intervine neglijent și comite fault la limita careului de 16 metri. Arbitrul partidei verifică faza cu ajutorul sistemului VAR și, în minutul 55, acordă lovitură de pedeapsă, executată de Ricardo Rodriguez. Lloris anticipează colțul și reușește să apere lovitura.

În următoarele 4 minute, Benzema reușește să marcheze de două ori, în minutele 57 și 59 și duce scorul la 2-1, ajungând la cota 4, în casamentul golgheterilor, pe locul 2 după Ronaldo și la egalitate cu cehul Patrik Schick.

Cel mai frumos gol al meciului a venit din piciorul lui Pogba, care a șutat de la aproximativ 25 de metri direct în vinclul porții lui Yann Sommer (3-1, min. 76).

Elvețienii dau replica peste 6 minute, Haris Seferovici trimițând mingea cu capul în poarta adversă, din careul mic, fructificând pasa excelentă a lui Kevin Mbabu (3-2, min. 81).

După alte 4 minute, Mario Gavranovic marchează din careu, însă golul e anulat pe motiv de offside.

Același Gavranovici e găsit, cu o pasă foarte bună, de Xhaka în marginea careului de unde îl execută pe Lloris și egalează (3-3, min. 90).

Primele 90 de minute regulamentare de joc se încheie la egalitate, dar cu câte o ocazie mare de gol la fiecare poartă. Seferovic nu reușește să treacă de Lloris, din poziție unu la unu, iar Kingsley Coman nimerește bara la ultima fază de joc.

Elvețienii par mai proaspeți în debutul primei reprize de prelungiri, totuși Franța este cea care are cele mai importante șanse de gol prin Kingsley Coman și Benjamin Pavard. Spectatorii români din tribune au scandat timp de câteva minute România - România.

Repriza secundă de prelungiri nu a mai adus faze de poartă consistente și meciul a ajuns la lovituri de departajare.
A patra și ultima partidă jucată la București s-a încheiat cu victoria Elveției, care a marcat toate cele 5 lovituri de departajare, în timp de vedeta francezilor, Mbappe, a ratat ultima execuție, trimițând Franța acasă.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: EURO 2020