x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FC Barcelona, cu un pas în finala Ligii Campionilor, după 3-0 cu Liverpool

FC Barcelona, cu un pas în finala Ligii Campionilor, după 3-0 cu Liverpool

02 Mai 2019   •   08:25
FC Barcelona, cu un pas în finala Ligii Campionilor, după 3-0 cu Liverpool

FC Barcelona a făcut un pas important spre finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Liverpool cu scorul de 3-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în în prima manşă a semifinalelor.

Catalanii s-au impus prin golurile marcate de Luis Suarez (26) şi Lionel Messi (75, 82).

Liverpool a făcut un meci foarte bun, a presat mult, a dominat jocul şi a ratat câteva situaţii foarte mari, dar Barca a funcţionat aproape perfect, reuşind să arate pragmatism şi să facă diferenţa prin câteva sclipiri de geniu.

Uruguayanul Suarez, fost idol la Liverpool, a deschis scorul (26), deviind inspirat în plasă centrarea excepţională a lui Jordi Alba.

''Cormoranii'' au avut ocazii de gol prin Milner şi Salah, dar în cele din urmă tot Barca a fost cea care a marcat, prin Messi, care a reluat în plasă mingea revenită din bară, la şutul lui Suarez (75).

Messi a reuşit dubla în min. 82, dintr-o lovitură liberă executată perfect la vinclu (82). Pentru argentinian a fost golul cu numărul 600 în tricoul echipei blaugrana.

Liverpool a avut şansa de a reduce din diferenţă, dar Rakitic a respins senzaţional mingea şutată de Firmino, dar apoi Salah a reluat în bară cu toată poarta în faţă (84).

Barcelona putea câştiga la un scor şi mai mare, ratând câteva contraatacuri supranumerice, cum a fost şi la ultima fază (90+7), când Ousmane Dembele a reluat slab faţă în faţă cu portarul Alisson Becker, iar brazilianul a apărat.

FC Barcelona a stabilit un nou record al competiţiei, fiind neînvinsă de 31 de meciuri consecutive pe teren propriu.

Manşa secundă se va juca în data de 7 mai, pe Anfield. Finala e programată la Madrid, pe 1 iunie. În cealaltă semifinală, Ajax Amsterdam a învins-o pe Tottenham Hotspur cu 1-0, la Londra.

Pe Camp Nou, în faţa a 98.299 spectatori, au evoluat echipele:
FC Barcelona: Ter Stegen - Sergi Roberto (Alena, 90+4), Piqué, Lenglet, Jordi Alba - Rakitic, Busquets, Arturo Vidal - Messi (căpitan), Luis Suarez (O. Dembele, 90+3), Coutinho (Nelson Semedo, 60). Antrenor: Ernesto Valverde.
Liverpool: Alisson - Joe Gomez, Matip, van Dijk, Andy Robertson - Wijnaldum (Roberto Firmino, 79), Fabinho, Milner (căpitan; Origi, 85) - Naby Keita (Henderson, 24), Salah - Mané. Antrenor: Jurgen Klopp.

Arbitru: Bjorn Kuipers (Olanda)
Cartonaşe galbene: Lenglet (39), Suarez (81), Alba (86), Fabinho (81).
AGERPRES

×
Subiecte în articol: fc barcelona Lionel Messi