x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: Povestea suporterilor care au ajuns la Frankfurt pe Oder în loc de Frankfurt pe Main a fost o campanie publicitară

Fotbal: Povestea suporterilor care au ajuns la Frankfurt pe Oder în loc de Frankfurt pe Main a fost o campanie publicitară

19 Apr 2019   •   20:03
Fotbal: Povestea suporterilor care au ajuns la Frankfurt pe Oder în loc de Frankfurt pe Main a fost o campanie publicitară

Povestea suporterilor echipei de fotbal Benfica Lisabona ce au ajuns la Frankfurt pe Oder în loc de Frankfurt pe Main, preluată de numeroase media, este una falsă, fiind concepută pentru o campanie publicitară, scrie AFP.

Joi, numeroase media au relatat această poveste insolită: doi fani ai Benficăi au ajuns din greşeală la Frankfurt pe Oder în loc de Frankfurt pe Main, unde în cursul serii urma să aibă loc meciul dintre formaţia portugheză şi echipa germană Eintracht Frankfurt, în sferturile Europa League. Lusitanii ar fi selectat pe GPS coordonatele oraşului Frankfurt pe Oder, aflat la frontiera germano-poloneză, în timp ce Frankfurt pe Main se află în centrul Germaniei, la 600 de km de cealaltă localitate.

A fost vorba de fapt de o intoxicare de presă, dezvăluită vineri de franceinfo, care s-a bazat pe mai multe indicii pentru a demonta înşelătoria.

În primul rând, autorul postărilor de pe Instagram care au descris presupusul periplu, un anume Alvaro Oliveira, este de fapt un actor, Marcelo Rodrigues. Acesta a publicat pe propriul său cont de Instagram o fotografie localizându-l la Berlin, deşi el ar fi trebuit să mai fie în Portugalia.

Printre alte indicii dezvăluite de franceinfo, contul aşa-zisului Alvaro Oliveira fusese creat doar cu câteva zile înaintea presupusei călătorii. De asemenea, a căuta pe GPS "Frankfurt" în Portugalia ar genera automat Frankfurt pe Main, fiind practic imposibil să ajungi în celălalt Frankfurt.

Până la urmă, de la contul de Instagram al lui "Alvaro Oliveira" a venit cheia acestei intoxicări: o reclamă pentru 11Freunde, o revistă germană consacrată fotbalului, "una din puţinele reviste în care poţi avea încredere", a fost postată vineri pe acest cont.

Eintracht s-a impus cu 2-0 joi seara, la Frankfurt pe Main, şi s-a calificat în semifinalele competiţiei. Benfica învinsese în tur cu 4-2.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: fotbal suporteri frankfurt campanie