x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbalistul Robert Lewandowski, desemnat cel mai bun sportiv european din 2020

Fotbalistul Robert Lewandowski, desemnat cel mai bun sportiv european din 2020

26 Dec 2020   •   18:30
Fotbalistul Robert Lewandowski, desemnat cel mai bun sportiv european din 2020

Fotbalistul polonez Robert Lewandowski a fost ales cel mai bun sportiv european din 2020, în ancheta realizată de agenţia de presă poloneză PAP în rândul organizaţiilor similare de pe continent, printre care şi AGERPRES.

Lewandowski a câştigat în 2020 cinci trofee cu Bayern Munchen, campionatul, Cupa şi Supercupa Germaniei, Liga Campionilor şi Supercupa Europei, fiind şi golgheter în ediţia trecută de Champions League.


Atacantul polonez s-a impus în cea de-a 63-a ediţie a anchetei PAP, cu un total de 180 de puncte, fiind urmat la mică distanţă de britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial de Formula 1, cu 176 de puncte, şi de atletul suedez Armand Duplantis, recordman mondial la săritura cu prăjina, cu 169 de puncte.

Lewandowski (32 ani) este al treilea polonez laureat al anchetei PAP, una dintre cele mai vechi din lume, organizată din 1958, după atleţii Zdzislaw Krzyszkowiak şi Irena Szewinska.

Reprezentanţii României au câştigat de două ori prestigioasa anchetă, prin gimnasta Nadia Comăneci, în 1976, şi atleta Gabriela Szabo, în 1999.

×
Subiecte în articol: Robert Lewandowski