x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Internaționalul britanic Harry Maguire va juca la Manchester United. Acesta devine cel mai scump fundaș din lume

Internaționalul britanic Harry Maguire va juca la Manchester United. Acesta devine cel mai scump fundaș din lume

05 Aug 2019   •   16:10
Internaționalul britanic Harry Maguire va juca la Manchester United. Acesta devine cel mai scump fundaș din lume

Fundaşul echipei de fotbal Leicester City, Harry Maguire va evolua în următoarele şase sezoane la Manchester United, la care se mai poate adăuga un sezon opțional. Gruparea de pe Old Trafford plătește 90 milioane euro (circa 80 milioane de lire sterline) pentru achiziția fotbalistului, Maguire devenind astfel cel mai scump fundaș din lume, potrivit presei britanice. 

Mutarea a doborât recordurile înregistrate de fundaşii olandezi Virgil van Dijk, cedat de Southampton la Liverpool pentru 75 de milioane de euro în ianuarie 2018, şi Matthijs de Ligt, vândut de Ajax Amsterdam la la Juventus Torino pentru 75 de milioane de euro, plus un bonus de 10,5 milioane, în iulie. 

Maguire este la cel de-al treilea transfer efectuat de gruparea pregătită de Ole Gunnar Solskjaer, care i-a mai adus pe lateralul dreapta Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace) şi aripa Daniel James (Swansea). 

''Harry este unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din lume, suntem încântaţi că am obţinut semnătura lui. Are o viziune bună a jocului şi este o prezenţă puternică pe teren. Este un câştig pentru club'', a afirmat Solskjaer. 

Sosit la Leicester City în 2017, de la Hull City, Maguire a avut 69 de apariţii în tricoul fostei campioane a Angliei. Este o prezenţă constantă în naţionala de fotbal a Angliei, evoluând şi în 2018 la CM din Rusia, unde a atins semifinalele. AGERPRES

 

 

×
Subiecte în articol: fotbal