x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Încep sferturile de finală la EURO 2020 cu Elveția – Spania și Belgia - Italia

Încep sferturile de finală la EURO 2020 cu Elveția – Spania și Belgia - Italia

02 Iul 2021   •   10:40
Încep sferturile de finală la EURO 2020 cu Elveția – Spania și Belgia - Italia

Sferturile de finală ale UEFA EURO 2020 încep vineri, cu Elveția care își dorește o nouă victorie împotriva Spaniei, după 11 ani, și cu Belgia și Italia, dornice să își păstreze lungile șiruri de ivincibilitate la nivel de echipă reprezentativă, cu 13, respectiv 31 de meciuri fără înfrângere.

Câștigătoarele celor două meciuri de vineri de la Sankt Petersburg și München se vor confrunta pe Wembley, marțea viitoare, în semifinale.


Elveția - Spania, Sankt Petersburg, ora 19.00

Câștigătoarele celor două meciuri epice de luni, aproape trase la indigo, ridică cortina sferturilor de finală, având ca favorită istorică certă echipa Spaniei. Cele două națiuni s-au întâlnit până acum de 22 de ori, iar Elveția a câștigat doar o singură dată - un meci din grupe, la Cupa Mondială FIFA 2010, unde Spania a câștigat în cele din urmă trofeul.

Însă defășurarea meciurilor de luni, cu reveniri spectaculoase pe final de meci, i-a învățat pe toți că nici un rezultat nu poate fi luat de bun, decât după fluierul arbitrului.

Spania a realizat asta în meciul din optimi, când conducea Croația cu 3-1, cu cinci minute înainte de final, fiind nevoită apoi să joace prelungiri.

Elveția a revenit asemănător Croației, în optimile cu Franța, calificându-se apoi la penalty-urile de departajare și obținând primul lor triumf într-un meci eliminatoriu la un turneu major, de la Cupa Mondială din 1938 încoace. Elveția nu va dori cu siguranță să repete ultimul rezultat obținut pe stadionul din Sankt Petersburg, unde, la Cupa Mondială din 2018 era eliminată în optimi de Suedia, cu 1-0.

Ultima dată când s-au întâlnit cele două reprezentative, portarul Yann Sommer a salvat două penalty-uri, ambele executate de Sergio Ramos, într-un meci din Liga Națiunilor jucat la Basel, pe 14 noiembrie 2020, și încheiat la egalitate, cu un gol egalizator marcat pe final de Gerard Moreno.

Partida îl va avea ca al patrulea oficial al delegației de arbitri pe românul Ovidiu Hațegan.

Belgia – Italia, München, ora 22.00

Predicțiile pariorilor pentru sferturile de finală au fost date peste cap în optimile de la EURO 2020, multe favorite fiind eliminate. O mare parte din ei au nimerit însă cu sguranță prezența în sferturi ale Belgiei și Italiei.

Belgia a eliminat la limită deținătoarea titlului, Portugalia, pentru a ajunge în sferturi, în timp ce Italia a avut nevoie de prelungiri în fața Austriei, ca să-și câștige locul în penultima fază a turneului.

Totuși, ambele echipe au trecut lejer de faza grupelor și au rămas singurele echipe neînvinse din turneu, după eliminarea Olandei.

După succesul în fața Austriei, Italia se află acum la capătul unui șir de 31 de jocuri fără înfrângere, doborându-și propriul record, datând din 1939.

Belgia are la rândul ei 13 meciuri fără înfrângere, în ciuda faptului că trebuie să facă față unui șir de accidentări. Pentru vineri belgienii nu sunt încă siguri de prezența în echipă a lui Kevin De Bruyne și a lui Eden Hazard.

Atât Italia, cât și Belgia au câștigat ultimele 14 meciuri la Campionatul European, incluzând și preliminariile, ceea ce înseamnă că acum dețin recordul competiției, alături de Germania, gazda de vineri a meciului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: EURO 2020