x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Începe festivalul fotbalului!

Începe festivalul fotbalului!

de Adi Munteanu    |    11 Iun 2021   •   07:50
Începe festivalul fotbalului!

Așteptarea a luat sfârșit, Campionatul European începe azi cu meciul de deschidere de la Roma dintre Turcia și Italia. 

 

Pentru o lună, Europa va fi atentă doar la fotbal. A 50-a ediție a EURO este una itinerantă, găzduită de mai multe orașe de pe continent, iar Bucureștiul va găzdui, pe Arena Națională, patru meciuri, trei în cadrul Grupei C, pe 13, 17 și 21 iunie, și  o optime de finală, pe 28 iunie, dintre câștigătoarea Grupei F (Ungaria, Portugalia, Franţa, Germania) și ocupanta locului 4 din una din Grupele A, B sau C.

 

Jumătate de stadion la meciul din optimi

Organizatorii au anunțat că la  primele trei meciuri, Austria - Macedonia de Nord, Ucraina - Macedonia de Nord și Ucraina - Austria spectatorii pot intra pe stadion până la 25% din capacitatea Arenei Naționale, aproximativ 13.000 de oameni, în timp ce la meciul din optimi va fi permis accesul pentru 27.000 de spectatori. „Suplimentarea de la 25% la 50% se va face doar cu persoane vaccinate, care au 10 zile de la a doua doză. Dacă nu au 10 zile, au nevoie de test”, a spus Răzvan Mitroi, managerul de comunicare al FRF.

Accesul pe Arena Națională se va face doar cu biletul de meci și brățara de acces, care se obține de la unul dintre centrele medicale acreditate de FRF, în urma prezentării dovezilor de imunizare anti-COVID-19 sau a testării rapide, informează Federația Română de Fotbal.  Pot asista din tribune persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, cei care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului, cei care se află în perioada cuprinsă între 15 și 90 de zile de la vindecare pentru cei care au trecut prin boală, și persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului.

Cu aceste documente, suporterii primesc o brățară cu care pot achiziționa și în ziua meciului biletul de acces pe stadion. Pentru doritorii care nu au aceste acte medicale, se poate face, contra cost,  la stadion, un test rapid.

 

Franța este principala favorită la cucerirea titlului

Casele de pariuri și-au ales favorita: naționala Cocoșului Galic. Argumentul este forma excepțională a jucătorilor, în capul listei fiind Mbappe, Olivier Giroud și Griezmann. O altă mare favorită a fost inițial naționala Spaniei, însă ibericii sunt decimați de infectarea cu COVID, în acest moment ei pregătind un al doilea lot cu care să joace primul meci, de luni 14 iunie contra Suediei, la Sevilla, în caz că se confirmă focarul de la prima echipă.

 

Ucraina și Macedonia de Nord, bucuroase de ospitalitatea Bucureștiului

Primele echipe sosite în România sunt Macedonia de Nord, care se va antrena pe Stadionul Steaua, și Ucraina, care și-a ales baza de pregătire la Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari. Antrenorul Ucrainei, Andrei Shevchenko, a mulțumit pentru condițiile pe care le-a găsit aici: „Am fost bine primiţi aici, suntem bucuroşi să fim la Bucureşti. Organizarea şi condiţiile de aici sunt foarte bune. Noi suntem în contact şi cu Florin Cernat, el ne ajută cu ce avem nevoie, este foarte amabil. Și Mircea Lucescu a venit să ne salute. Așa că suntem ca în familie”. Ucraina a ales ca bază de cantonament România, deși primul meci îl va disputa în Olanda.

×
Subiecte în articol: EURO 2020