x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Liga Campionilor: Bayern Munchen - Real Madrid, în sferturile de finală

Liga Campionilor: Bayern Munchen - Real Madrid, în sferturile de finală

17 Mar 2017   •   14:07
Liga Campionilor: Bayern Munchen - Real Madrid, în sferturile de finală

Echipa spaniolă Real Madrid, deţinătoarea trofeului, va întâlni campioana Germaniei, Bayern Munchen, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, conform tragerii la sorţi care a avut loc vineri, la sediul UEFA de la Nyon (Elveţia).


Cele două forţe ale fotbalului continental s-au întâlnit de şase ori în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, în ultimul deceniu, fiecare dintre ele obţinând câte trei victorii.

Ultimul duel dintre Real şi Bayern a avut loc în semifinalele ediţiei 2013/2014, când spaniolii s-au impus cu scorul general de 5-0, bavarezii suferind cu această ocazie cea mai categorică înfrângere pe teren propriu în cupele europene (0-4 în returul de la Munchen, după 0-1 în tur).

Real Madrid şi Bayern Munchen, fosta şi actuala echipă a antrenorului italian Carlo Ancelotti, s-au înfruntat, în total, de 22 de ori în cea mai importantă competiţie continentală, germanii obţinând 11 victorii, spaniolii 9, iar în două rânduri a fost consemnată remiza, golaverajul fiind de asemenea favorabil lui Bayern (33-31).

O altă confruntare la fel de interesantă va avea loc între campioanele en titre ale Italiei şi Spaniei, Juventus Torino şi FC Barcelona, care va marca revenirea pe Camp Nou a fundaşului brazilian Dani Alves, care a disputat 247 de meciuri în cei opt ani petrecuţi la gruparea catalană, înainte de a semna cu "Bătrâna Doamnă" în vara anului trecut.

Juve şi Barca au disputat finala Ligii Campionilor în 2015, la Berlin, spaniolii impunându-se atunci cu 3-1, graţie golurilor lui Ivan Rakitic (4), Luis Suarez (68) şi Neymar (90+7), în timp ce pentru torinezi a înscris Alvaro Morata (55). Aceasta a fost a şaptea întâlnire dintre cele două formaţii şi a treia încheiată cu victoria Barcelonei, în timp ce Juve s-a impus de două ori, alte două dueluri încheindu-se nedecis.

Campioana Angliei, Leicester City, care evoluează în premieră în Liga Campionilor, va avea ca adversară formaţia spaniolă Atletico Madrid, finalista ediţiei trecute a competiţiei, în timp ce AS Monaco, care a reuşit o calificare spectaculoasă în faţa lui Manchester City, va înfrunta echipa germană Borussia Dortmund.

Tragerea la sorţi de vineri a fost efectuată de galezul Ian Rush, fostul atacant-vedetă al echipei FC Liverpool, ambasadorul finalei Champions League 2016-2017, care se va disputa pe Millennium Stadium din Cardiff, în data de 3 iunie.

Atletico Madrid (Spania) - Leicester City (Anglia)
Borussia Dortmund (Germania) - AS Monaco (Franţa)
Bayern Munchen (Germania) - Real Madrid (Spania)
Juventus Torino (Italia) - FC Barcelona (Spania)

Meciurile tur se vor disputa pe 11 şi 12 aprilie, pe terenul primelor formaţii, în timp ce partidele retur vor avea loc pe 18 şi 19 aprilie. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: Liga campionilor