x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Euro 2020. Mbappe sau Cristiano Ronaldo la București

Euro 2020. Mbappe sau Cristiano Ronaldo la București

de Adi Munteanu    |    17 Iun 2021   •   08:00
Euro 2020. Mbappe sau Cristiano Ronaldo la București
Sursa foto: Hepta

Victoria Franței contra Germaniei a redus la două naționalele care pot câștiga Grupa F: Franța și Portugalia. Interesul românilor este legat de faptul că echipa care va câștiga această grupă va juca pe Arena Națională din București în optimile de finală. Calculele sunt simple. Cum Ungaria nu poate emite pretenții în „grupa morții”, iar Germania nu mai poate ocupa locul 1, mai rămân în cursă Portugalia (campioana europeană en-titre) și Franța (campioana mondială).

 

Chiar dacă nu s-a disputat decât o etapă din faza grupelor, câteva lucruri s-au mai simplificat. Optimea de finală programată pe 28 iunie la București va opune câștigătoarea grupei F (Franța sau Portugalia) și o echipă clasată pe locul 3 în grupele A, B sau C. Aceasta din urmă ar putea fi aleasă dintre Turcia, Elveția, Danemarca, Rusia, Ucraina sau Austria, în funcție de clasamentul separat al echipelor de pe poziția a treia din cele trei grupe. 

Cum România nu s-a calificat la acest Campionat European, suporterii români nu au fost foarte interesați de meciurile din grupa C și de meciurile de la București. Însă o optime de finală de gală cu Franța sau Portugalia, pe de-o parte, și Turcia sau Ucraina, de cealaltă, și cu posibilitatea ca pe stadion să fie admiși 26.000 de spectatori, va fi meciul mult-așteptat de microbiștii români.

 

„Messi a fost la București. Să vină și Cristiano Ronaldo!”

Iubitorii de fotbal de la noi au început dezbaterile și comentariile. În top este „bucuria” că  Germania este scoasă din cărți. „I-am văzut în martie, o să-i mai vedem și-n toamnă, când ne vor bate din nou. Sunt sătul deja de nemți. Dar să-i văd pe Mbappe, pe Pogba, pe Griezmann, pe Benzema... asta e altceva. E spectacol. Mai ales că va fi meci eliminatoriu și probabil Franța va câștiga și trofeul. Par cei mai buni în acest moment” a scris un suporter român al Cocoșului Galic. Alții doresc să-l vadă la București pe Cristiano Ronaldo. „Pe Messi l-am văzut pe Arena Națională când au jucat amicalul ăla cu Dinamo. E momentul să vină și Cristiano Ronaldo. Are o vârstă și nu cred că va mai exista ocazia asta. Cum echipele românești nu vor ajunge niciodată în Champions League, ca să-i aducă pe Juventus, singura ocazie să-l vedem pe CR7 este acest European. Vreau Portugalia în optimile de la București, vreau spectacol, vreau să-l văd pe Ronaldo!”, a scris un fan de-ai portughezului.

În privința celeilalte echipe din optimea de pe 28 iunie, românii vor tot o echipă puternică. În topul preferințelor este Danemarca „pentru că vin mulți suporteri, sunt suporteri civilizați, și ne vom distra de minune cu ei. Sunt băutori de bere, vom face spectacol în Centrul Vechi”. Alții ar vrea Ucraina: „Pentru jucătorii lui nea Mircea Lucescu de la Kiev ar fi minunat să-i mai vedem și în al treilea meci la București. Ei oricum și-au stabilit cantonamentul la București, și vor veni și mulți suporteri. Ucraina e aproape, pot veni ușor”. Pe locul trei în preferințe ar fi Turcia: „Hagi a rămas rege în Turcia. Nu va mai fi trimis să vadă meciul de la tribuna a doua, ci va fi în centrul atenției, iar suporterii turci îi vor scanda minute-n șir numele. Totul e ca Turcia să se califice”.

 

„Nu-i vrem pe ruși!”

La capitolul „să nu-i vedem pe aici” este naționala Rusiei. Se pare că echipa lui Putin este cea mai detestată de români formație de la acest Euro. „Nu joacă nimic, este o echipă nespectaculoasă și plictisitoare. Joacă mai urât ca naționala lui Rădoi. Nici dacă ar încasa de la Franța sau Portugalia opt goluri, tot nu va fi un meci frumos. Rusia este cea mai slabă echipă de la Euro”.

 

Cod portocaliu la ora meciului de azi

Natura continuă să le dea de furcă organizatorilor. Cea mai ploioasă lună iunie din ultimii 9 ani s-a nimerit exact pe perioada de desfășurare a meciurilor de la București. Deși gazonul a fost montat special pentru acest eveniment și s-au dat asigurări că instalația de drenaj funcționează în parametri normali, în cazul unui potop și al numeroaselor coduri portocalii de furtună și ploi abundente anunțate în fiecare zi în ultima săptămână, există temerea că terenul de joc ar putea ceda de la cantitatea mare de apă. Chiar la meciul de azi, Ucraina - Macedonia de Nord, programat de la ora 16.00, în București este anunțat un nou cod portocaliu până la ora 23.00.

Mai mult, prognozele meteo prevestesc și pentru ziua de luni, chiar la ora disputării meciului Ucraina-Austria, ora 19.00, că va fi o avertizare de furtună și ploi abundente la București.

×
Subiecte în articol: euro 2020