x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Meciul Brazilia - Argentina suspendat. Trei jucători argentinieni, acuzați de încălcarea carantinei

Meciul Brazilia - Argentina suspendat. Trei jucători argentinieni, acuzați de încălcarea carantinei

06 Sep 2021   •   08:20
Meciul Brazilia - Argentina suspendat. Trei jucători argentinieni, acuzați de încălcarea carantinei

Meciul Brazilia - Argentina, din preliminariile Cupei Mondiale, a fost suspendat duminică, la câteva minute după startul partidei, după ce oficialii brazilieni din domeniul sănătății au obiectat față de participarea la meci a trei jucători argentinieni, despre care cred că au încălcat carantina.

Jucătorii argentinieni au ieșit de pe gazonul Arenei Corinthians, după ce oficialii au cerut să oprească jocul, relatează BBC Sports.

Intervenția dramatică a venit la câteva ore după ce autoritățile sanitare braziliene au spus că patru jucători argentiniei veniți din Anglia trebuiau să intre în carantină.

Deși nu i-a numit pe cei patru, jucătorii cu cluburi din prima ligă engleză sunt Emiliano Buendia și Emiliano Martinez de la Aston Villa și Giovani lo Celso și Cristian Romero de la Tottenham Hotspur.

Martinez, Lo Celso și Romero au fost toți titulari în meciul de la Sao Paulo.

La aproximativ o oră după ce meciul a fost suspendat și în timp ce jucătorii brazilieni au organizat un antrenament improvizat pe teren, Conmebol, forul de conducere al fotbalului sud-american, a precizat într-un comunicat:

"Prin decizia arbitrului de meci, meciul organizat de FIFA, între Brazilia și Argentina, pentru preliminariile Cupei Mondiale, este suspendat. Arbitrul și comisarul de meci vor prezenta un raport Comisiei de Disciplină a FIFA, care va stabili pașii care vor fi urmați. Aceste proceduri respectă cu strictețe regulamentele în vigoare."

Conform regulilor braziliene, vizitatorii care au fost în Marea Britanie cu 14 zile înainte de a intra în țară trebuie să stea în carantină timp de 14 zile la sosire.

Autoritatea sanitară din Brazilia, Anvisa, a declarat înainte de meci: "Anvisa consideră că situația reprezintă un risc grav pentru sănătate și, prin urmare, a cerut autorităților locale de sănătate să determine carantina imediată a jucătorilor, cărora li se interzice participarea la orice activitate și ar trebui să li se interzică să rămână pe teritoriul brazilian."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: covid fotbal