x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Naționalele României au multă treabă în această toamnă

Naționalele României au multă treabă în această toamnă

de Adi Munteanu    |    04 Sep 2020   •   09:38
Naționalele României au multă treabă în această toamnă
Sursa foto: Hepta

Echipa mare a României începe azi o campanie cu mai multe mize. Înainte de meciul de baraj cu Islanda, tricolorii joacă azi, acasă, cu Irlanda de Nord și, apoi, luni, în Austria. Prima dintre mize este urcarea în clasamentul coeficienților UEFA măcar cu două locuri pentru a avea parte de o tragere la sorți mai ușoară în preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar 2022. Momentan, România ocupă locul 22, cu două poziții sub linia urnei a doua valorice.

Practic, cu două victorii în dubla cu Irlanda de Nord și Austria, urmate de alte două victorii din „dubla” cu Islanda și Bulgaria sau Ungaria, cu 12 puncte vom promova cu siguranță în al doilea eșalon valoric european. În ceea ce privește pe „tricolorii mici”, Adi Mutu are de continuat treaba foarte bună făcută de Mirel Rădoi și continuitatea rezultatelor bune obținute în începutul acestei campanii pentru EURO 2021 pentru echipele U21.

 

Toamna de foc începe azi cu obiectice foarte clare: victorii pe linie la toate nivelurile echipelor naționale. Atât Rădoi, cât și Mutu au de obținut calificări și promovarea în grupa a doua valorică europeană la nivelul echipelor naționale.

Mirel Rădoi va schimba tradiționalul 4-4-2 în 4-3-3 însă fără extreme, ci sperând la un atac pe centru. A surprins neconvocarea lui Keșeru și Budescu, însă așteaptă foarte multe de la Pușcaș, Cicâldău și Ianis Hagi, jucători pe care-i știe bine de la naționala U21. A fost surprinzătoare și neconvocarea lui Dennis Man la echipa mare, însă Rădoi a preferat să-l mai lase la naționala U21 să-l ajute pe Adi Mutu. Apoi, Mirel Rădoi ar avea variante în banda dreaptă cu Ciprian Deac, Alexandru Maxim sau chiar pe Denis Alibec.

Adrian Mutu se va baza deci pe Dennis Man și Valentin Mihăilă, eroii campaniei naționalei mici din toamna anului trecut.

„M-aș bucura să marchez din nou trei goluri, ar fi perfect să iau și mingea acasă, așa cum s-a întâmplat în turul cu Finlanda de la Voluntari. Totuși, aș fi la fel de fericit dacă am câștiga indiferent cine ar marca”, a spus Valentin Mihăilă.

 

 

 

×