x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Nicolae Stanciu: „E obligatoriu să câștigăm meciul cu Liechtenstein, pentru a păstra speranțe”

Nicolae Stanciu: „E obligatoriu să câștigăm meciul cu Liechtenstein, pentru a păstra speranțe”

04 Sep 2021   •   20:00
Nicolae Stanciu: „E obligatoriu să câștigăm meciul cu Liechtenstein, pentru a păstra speranțe”
Sursa foto: Hepta

„Nu contează cât de repede vom marca în meciul cu Liechtenstein, important este să avem răbdare, pentru că vom avea mingea în majoritatea timpului”, a declarat Nicolae Stanciu la conferința de presă susținută sâmbătă dimineața, alături de selecționerul Mirel Rădoi, înainte de meciul de duminică.

Stanciu a rezumat în câteva cuvinte tactica pe care tricolorii o vor aborda în meciul cu Liechtenstein: ”Am văzut că și nemților le-a fost greu să îi desfacă. Asta cred că trebuie să facem, să fim răbdători, să ținem cât mai mult mingea și cu siguranță se vor ivi oportunități de a marca. Dacă vom fi precipitați și ne vom grăbi la fiecare acțiune, atunci va fi mai rău pentru noi.”

Referindu-se la șansele de calificare ale României, Stanciu a mai spus: ”Chiar cred că ne putem califica la Campionatul Mondial din Qatar, atât eu, cât și colegii mei și toți cei care ne aflăm în cantonamentul naționalei. Trebuie să luăm totul pas cu pas. Am obținut aceste trei puncte în Islanda, iar acum ne gândim numai la meciul cu Liechtenstein, pe care e obligatoriu să îl câștigăm, pentru a păstra speranțe.”

Folosit într-o poziție mai avansată în sistemul de joc conceput de Mirel Rădoi în partida cu Islanda, Nicolae Stanciu a declarat că s-a simțit bine cu aceste sarcini, dar că e la fel de confortabil și atunci când joacă puțin mai retras. El a ținut să îi mulțumească antrenorului său de la Slavia Praga, care i-a permis să vină mai devreme la lotul național, fapt care l-a ajutat și din punct de vedere al formei sale fizice.

”Revederea cu fanii pe Arena Națională va fi un moment special, forte plăcut, pentru că este primul după o foarte lungă perioadă în care nu am mai jucat cu fanii prezenți la un meci al echipei naționale. Sper să vină în număr cât mai mare, să ne susțină și să le facem duminică o bucurie.”, a mai spus tricolorul român.

„Victoria cu Islanda ne-a descătușat puțin, aveam nevoie enormă de acele 3 puncte. Cred că de acum va fi din ce în ce mai bine. Chiar dacă lumea se așteaptă să avem un meci ușor cu Liechtenstein, noi nu îl considerăm așa și știm că dacă nu vom juca concentrați sau dacă nu vom avea aceași atitudine ca și cu Islanda, ne va fi greu și cu ei.”

Comentând faptul că meciul va fi antrenat de o brigadă feminină de arbitri, Stanciu a spus: „Pentru noi va fi la fel. Nu se schimbă nimic pentru noi. Înseamnă că ele își fac treaba foarte bine și merită să fie aici, iar noi vom încerca să le facem meciul cât mai ușor.”

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicolae Stanciu