x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Preliminariile Cupei Mondiale 2022: FIFA a decis că Iranul va juca pe teren neutru meciurile cu Iran și Bahrain

Preliminariile Cupei Mondiale 2022: FIFA a decis că Iranul va juca pe teren neutru meciurile cu Iran și Bahrain

06 Noi 2019   •   12:27
Preliminariile Cupei Mondiale 2022: FIFA a decis că Iranul va juca pe teren neutru meciurile cu Iran și Bahrain
Sursa foto: pixabay.com

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a decis ca selecţionata Irakului să dispute pe teren neutru următoarele sale două meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, programate luna acesta, din cauza temerilor legate de securitate.

Luna trecută, Irakul a disputat primul său meci oficial pe teren propriu, după o pauză de opt ani, împotriva reprezentativei Hong Kong-ului, tot în preliminariile CM 2022, meciul având loc în oraşul Basra din sudul ţării, unde erau programate şi partidele de luna aceasta.

Însă, irakienii vor trebui să caute acum o alternativă pentru meciurile cu vecina Iran, din 14 noiembrie, şi Bahrain, programat cinci zile mai târziu.

FIFA a precizat că a luat această decizie împreună cu Confederaţia asiatică de fotbal (AFC), "în urma unei evaluări a situaţiei actuale de securitate din Irak".

"Federaţia irakiană de fotbal a fost solicitată să nominalizeze un loc neutru pentru meciurile menţionate", a adăugat forul internaţional într-un comunicat remis Reuters.

Forţele de securitate irakiene au împuşcat mortal cel puţin 13 persoane, luni şi marţi, punând capăt săptămânilor de relativă reţinere în intervenţii, pentru a încerca să oprească demonstraţiile împotriva partidelor politice care controlează guvernul.

Irakul, care a participat o singură dată în istoria sa la Cupa Mondială, în 1986, este liderul Grupei C din turul al doilea al preliminariilor asiatice, devansând naţionala Bahrainului la golaveraj.
 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: fotbal CM2022