x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Probleme la FC Barcelona. Clubul spaniol are un nou președinte

Probleme la FC Barcelona. Clubul spaniol are un nou președinte

08 Mar 2021   •   09:30
Probleme la FC Barcelona. Clubul spaniol are un nou președinte

Celebrul club de fotbal FC Barcelona are un nou președinte. Joan Laporta a mai condus echipa spaniolă în perioada 2003-2010, transmite AFP.

El ocupă această funcție după ce a fost votat de 54,28% (34.184) dintre acționarii suporter, înaintea contracandidaților săi Victor Fond 29,99% (16.679 voturi) şi Toni Freixa 8,58% (4.769 voturi).

Predecesorul său, Josep Maria Bartolomeu a condus clubul spaniol din 2014, dar a demisionat la sfârșitul anului 2020 din cauza presiunii exercitate de suporterii acționari, ca urmare a problemelor financiare și sportive ale formației.

Juan Laporta are 58 de ani și se confruntă cu mai multe probleme, încă de la începutul mandatului său. Fotbalistul Lionel Messi a anunțat vara trecută că vrea să părăsească echipa, fapt care va deveni realitate la finalul acestui sezon, dar de la 1 ianuarie poate negocia cu orice alt club.

O altă problemă este reprezentată de datoriile de un miliar de euro, din care 730,6 milioane de euro trebuie achitați până la 1 iulie 2021, motiv pentru c are noul președinte trebuie să negocieze reeșalonarea acestor credite și să diminueze salariile fotbaliștilor.
Totodată, renovarea stadionului Camp Nou este o altă provocare. Lucrările au început în 2017. La acestea se mai adaugă și faptul că echipa n-a mai cucerit un titlu din 2019.

În timpul primului mandat al lui Joan Laporta, FC Barcelona a câștigat 12 trofee, dintre care două în Liga Camionilor, o SUpercupă a Europei și titlul de campioană mondială a cluburilor, 4 titlui de campioană națională.

Ex-președintele Josep Maria Bartolomeu este anchetat în dosarul "Barcagate", împreună cu fostul său consilier Jaume Masferrer. Scandalul a izbucnit ca urmare a investigațiilor postului de radio Cadena Ser în legătură cu o campanie de calomnii împotriva lui Lionel Messi și fundaşul Gerard Pique pe reţelele de socializare.

×
Subiecte în articol: fc barcelona joan laporta