x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Real Madrid, în finala Ligii Campionilor, după 1-2 cu Atletico Madrid

Real Madrid, în finala Ligii Campionilor, după 1-2 cu Atletico Madrid

11 Mai 2017   •   07:56
Real Madrid, în finala Ligii Campionilor, după 1-2 cu Atletico Madrid

Real Madrid, deținătoarea trofeului, s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, deși a fost învinsă de Atletico Madrid cu scorul de 2-1 (2-1), pe stadionul ''Vicente Calderon'', în manșa a doua a semifinalelor.

Real Madrid, care câștigase meciul tur cu 3-0, va juca finala cu Juventus Torino, pe 3 iunie, la Cardiff.

Atletico a obținut o victorie de palmares, prin golurile marcate de Saul Niguez (12) și Antoine Griezmann (16 — penalty), punctul oaspeților fiind reușit de Isco (42).

Echipa lui Simeone a început tare meciul și a avut prima mare ocazie prin Koke (5), care a reluat la colțul scurt centrarea lui Carrasco, dar Navas a acordat corner. Din această fază fixă, Torres a reluat cu capul peste poartă (6).

Real a replicat printr-o mare ocazie a lui Casemiro (7), însă portarul Oblak a intervenit salvator.

Atletico a deschis scorul prin Saul Niguez (12), cu o lovitură de cap la cornerul executat de Koke. Peste trei minute, Varane îl faulta în careu pe Torres, iar gazdele primeau penalty. A executat Griezmann (16) și a marcat cu destul emoții, portarul Navas atingând mingea. Griezmann ratase un penalty în finala Champions League de anul trecut, pierdută de Atlético în fața rivalei din Madrid.

La 2-0, Atletico a făcut un pas înapoi, iar Real a reintrat în joc, o primă situație fiind semnată de Ramos (20).

Isco a amenințat poarta gazdelor (38), dar Oblak a respins, însă peste patru minute francezul Benzema s-a distrat cu apărarea lui Atletico, a păcălit trei fundași pe linia de fund și a trimis în fața porții, Oblak a respins șutul lui Kroos, dar Isco a fost pe fază și a trimis mingea în plasă (42).

Cu acest gol, Real a a marcat în 61 de meciuri consecutive în toate competițiile, egalând un record deținut de Bayern între cluburile din cele mai tari cinci ligi de pe continent.
În partea secundă a meciului, Griezmann a încercat să-l surprindă pe Navas din lovitură liberă, dar mingea s-a dus peste poartă (50).

Real a avut o posesie superioară, iar Ronaldo, autorul celor trei goluri din tur, a trimis pe lângă poartă la centrarea lui Marcelo (58).

Atletico a avut o nouă perioadă bună, ratând în același minut prin Carrasco și Gameiro (66), care nu au putut să-l învingă pe Navas. Griezmann (71) l-a întrebuințat și el pe costarican cu un șut la colțul scurt, fără sorți de izbândă.

Benzema a fost și el aproape de gol, la poarta cealaltă, însă a trimis cu capul pe lângă vinclu (74), la centrarea aceluiași vivace Marcelo.

Ramos a intervenit salvator în fața lui Gameiro (77), iar Griezmann (90+2) a ratat ultima ocazie a partidei, încheiată cu suporterii echipei Atletico Madrid cântând într-o ploaie torențială, la ultimul meci de cupe europene jucat pe stadionul ''Vicente Calderon''.

Atletico a ratat a treia sa finală de Champions League în patru ani, după ce le-a pierdut pe cele din 2014 și 2016 în fața aceleiași echipe, Real Madrid. În 2015, Atletico a fost eliminată de Real în sferturi.
Atletico Madrid — Real Madrid 2-1 (2-1)
Au marcat: Saul Niguez (12), Antoine Griezmann (16 — penalty), respectiv Isco (42).
Madrid, stadionul ''Vicente Calderon'': 51.000 spectatori
Liga Campionilor — semifinale (retur)
În tur: 0-3

Au evoluat echipele:

Atlético: 13. Jan Oblak — 24. José María Gimenez (22. Thomas Partey, 57), 15. Stefan Savic, 2. Diego Godín, 3. Filipe Luís — 6. Koke (11. Angel Correa, 76), 14. Gabi (căpitan), 8. Saul Niguez, 10. Yannick Carrasco — 9. Fernando Torres (21. Kevin Gameiro, 56), 7. Antoine Griezmann. Antrenor: Diego Simeone.
Rezerve neutilizate: 1. Miguel Angel Moya — 5. Tiago, 19. Lucas Hernández, 23. Nicolas Gaitan.

Real Madrid: 1. Keylor Navas — 23. Danilo, 4. Sergio Ramos (căpitan), 5. Raphael Varane, 12. Marcelo — 8. Toni Kroos, 14. Casemiro (17. Lucas Vazquez, 77), 19. Luka Modric — 22. Isco — 9. Karim Benzema (20. Marco Asensio, 76), 7. Cristiano Ronaldo (21. Alvaro Morata, 87). Antrenor: Zinédine Zidane.
Rezerve neutilizate: 13. Kiko Casilla — 6. Nacho, 10. James Rodriguez, 16. Mateo Kovacic.

Arbitru: Cuneyt Cakir; arbitri asistenți: Bahattin Duran, Tarik Ongun; arbitri asistenți adiționali: Barîș Șimșek, Ali Palabiyik; arbitru de rezervă: Mustafa Eyisoy (toți din Turcia)
Cartonașe galbene: Danilo (4), Savic (6), Godin (34), Ramos (34), Gabi (37), Correa (85).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: real madrid champions league