x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international România și-a aflat adversarii de la turneul olimpic de la Tokyo! Mirel Rădoi: „La prima vedere, pare o grupă bună, dar imprevizibilă”

România și-a aflat adversarii de la turneul olimpic de la Tokyo! Mirel Rădoi: „La prima vedere, pare o grupă bună, dar imprevizibilă”

21 Apr 2021   •   13:31
România și-a aflat adversarii de la turneul olimpic de la Tokyo! Mirel Rădoi: „La prima vedere, pare o grupă bună, dar imprevizibilă”

Naţionala României a avut noroc la tragerea la sorţi a grupelor de la Jocurilor Olimpice. ”Tricolorii” vor întâlni Coreea de Sud, Noua Zeelandă şi Honduras şi au evitat grupe mult mai dificile. 

Grupele de la JO Tokyo

Grupa A– Japonia, Mexic, Africa de Sud, Franța
Grupa B – Coreea de Sud, Honduras, Noua Zeelandă, ROMÂNIA
Grupa C – Spania, Argentina, Egipt, Australia
Grupa D – Brazilia, Germania, Coasta de Fildeș, Arabia Saudită

Mirel Rădoi, antrenorul selecționatei care va reprezenta România în competiția de fotbal a Jocurilor Olimpice la Tokyo, în această vară, a oferit prima reacție după tragerea la sorți a fazei grupelor.

„La prima vedere, pare o grupă bună, dar imprevizibilă, pentru că nu cunoaștem competiția și presiunea care vine odată cu participarea la Jocurile Olimpice.

Coreea de Sud este câștigătoarea Cupei Asiei la nivel U23, cu victorii pe linie, Noua Zeelandă a marcat 33 de goluri în 5 meciuri la turneul de calificare, iar Honduras, care se află la a patra participare consecutivă la Jocurile Olimpice, a eliminat SUA în calificări.

Nu mă aștept la meciuri ușoare, dar mergem cu aceeași încredere ca la Europeanul de tineret, fără să ne gândim că, după coeficient, am fost în ultima urnă valorică.

Am încredere că vom reuși o performanță importantă. Am spus-o și înainte de EURO 2019 că mergem la turneul final să facem viața grea oricărui adversar și să ne calificăm la Jocurile Olimpice. O spun și acum că îmi doresc o medalie olimpică.

Sper că la momentul convocărilor să găsim înțelegere la cluburi și să avem la dispoziție un lot cât mai competitiv”, a declarat Mirel Rădoi pe frf.ro.

Turneul de fotbal din cadrul JO va debuta pe 21 iulie şi se va încheia pe 7 august. România s-a calificat în urma prestaţiei echipei naţionale Under-21 la Campionatul European din 2019, competiţie la care a ajuns în semifinale. Pentru ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 1997 (Under-24).

×