x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Romelu Lukaku a ajuns la Londra pentru a finaliza transferul la Chelsea

Romelu Lukaku a ajuns la Londra pentru a finaliza transferul la Chelsea

12 Aug 2021   •   11:20
Romelu Lukaku a ajuns la Londra pentru a finaliza transferul la Chelsea

Atacantul belgian Romelu Lukaku a ajuns miercuri seara la Londra și e foarte aproape de a semna un contract pe 5 ani cu Chelsea, cea pe care a părăsit-o în 2014. Suma de transfer a belgianului este estimată la 115 milioane euro, cu un salariu de 13 milioane euro pe sezon.

Romelu Lukaku a zburat miercuri seara la Londra pentru a finaliza transferul în valoare de 115 milioane de euro, de la Inter Milano la Chelsea. Jucătorul în vârstă de 28 de ani a efectuat prima parte a vizitei medicale la Milano, după ce Chelsea a ajuns la un acord de principiu pentru o sumă record cu clubul milanez.

Conform Sky Sports, actele se află acum la avocații clubului, iar odată ce acestea vor fi oficializate, Lukaku este așteptat să semneze un contract pe cinci ani, cu un salariu de 200.000 de lire sterline pe săptămână, aproximativ 11 milioane de lire pe zezon (13 milioane euro).

Inter a respins anterior două oferte din partea lui Chelsea pentru internaționalul belgian, a doua dintre ele fiind în valoare de 100 de milioane de euro, plus fundașul stânga Marcos Alonso.

Între timp, Roma a ajuns la un acord de 34 de milioane de lire sterline pentru a semna cu Tammy Abraham de la Chelsea, potrivit Sky Sports Italia.

Atalanta și Arsenal s-au arătat de asemenea interesate de Abraham, dar Chelsea a preferat să-l vândă unui club străin, făcând mai puțin probabilă o mutare la rivalii londonezi.

Lukaku a plecat de la Chelsea în 2014, după ce a jucat doar 15 meciuri la această echipă, în urma sosirii sale pe Stamford Bridge, de la Anderlecht, în 2011.

Unul dintre cei mai prolifici atacanți din Europa, Lukaku a marcat 87 de goluri în 166 de meciuri pentru Everton între 2014 și 2017 și a găsit poarta de 42 de ori în 96 de apariții, în cei doi ani petrecuți la Manchester United, înainte de a semna cu Inter, în 2019.

El a marcat 24 de goluri în Serie A în sezonul trecut, ajutând-o pe Inter să obțină primul Scudetto din ultimii 11 ani, milanezii punând capăt celor nouă ani de domnie a lui Juventus.

Când afacerea va fi finalizată, Lukaku va deveni cel mai scump jucător din istorie în ceea ce privește cumulul sumelor sale de transfer, ajungând la cifra impresionantă de 308,5 milioane de lire sterline, cu peste 30 de milioane de lire sterline mai mult decât Neymar, aflat pe locul al doilea cu 271,7 milioane de lire sterline).

Antrenorul principal al lui Chelsea, Thomas Tuchel, a fost reticent în a recunoaște că o înțelegere cu Lukaku este aproape de a fi finalizată, dar a subliniat că poziția unui număr 9 este una pe care clubul caută să o consolideze, după ce Olivier Giroud a părăsit clubul, pentru a se alătura lui AC Milan.

"L-am pierdut pe Olivier Giroud, care a jucat un rol crucial în cadrul clubului", a declarat Tuchel pentru Sky Sports. "Era genul de jucător căruia îi place să joace cu spatele la poartă, căruia îi place să rețină mingi, care creează spațiu pentru Werner, Havertz, Pulisic și care era gata să se lupte fizic cu apărătorii.

Acesta este profilul de jucător pe care nu îl avem în echipa noastră în acest moment și pe care îl căutăm. Încă nu este momentul să vorbim despre nume, pentru că nu avem încă pe nimeni semnat și vom arăta tot respectul față de celelalte cluburi.

Romelu este unul dintre fotbaliștii asemănători lui Haaland la Dortmund, Lewandowski la Bayern sau Harry Kane la Tottenham, un adevărat număr 9 căruia îi place să marcheze și care are o prezență consistentă în careu. Acesta nu este un secret.

Profilul lui de jucător este cel pe care îl căutăm și dacă este posibil să convingem agenții și cluburile, vom face tot ce putem".

Antrenorul echipei naționale a Belgiei, Roberto Martinez, a fost unul dintre cei care au sugerat că a existat o evoluție în jocul lui Romelu Lukaku, iar statisticile evidențiază cel mai bine acest lucru. Nimeni în Italia nu a oferit mai multe pase de gol decât a făcut-o Lukaku pentru Inter în sezonul trecut.

Kaveh Solhekol, de la Sky Sports News, a spus la The Transfer Show:
"Suntem foarte aproape (de semnarea unui nou contract între Chelsea și Lukaku, n.r.), acest lucru este aproape gata. Lukaku face astăzi (miercuri, n.r.) vizita medicală la Milano, prima parte a acesteia s-a încheiat deja... Imediat ce se va termina vizita medicală, el va veni la Londra. Ar putea fi astăzi, mâine sau poimâine, dar, în realitate, el este deja jucătorul lui Chelsea.

Este o mutare fantastică pentru el, la 10 ani după ce a semnat pentru Chelsea. Ultima dată, nu a funcționat. Trebuia să fie noul Didier Drogba, a avut probleme și a fost vândut la Everton. Dar se întoarce un jucător mult mai bun, un jucător mai complet.

El este exact ceea ce are nevoie Chelsea, un număr 9. Thomas Tuchel le-a spus celor din conducerea lui Chelsea "aduceți-mi un nr. 9, îi vreau pe Lukaku, Haaland sau Kane", iar ei l-au luat pe Lukaku.

Dar dacă va păstra forma pe care a arătat-o în Italia în ultimele două sezoane, atunci Chelsea are răspunsul la problemele sale, pentru că Lukaku va marca 20 sau 30 de goluri în fiecare sezon.”

Chelsea este dornică să mai aducă un atacant central de talie mondială în perioada de transferuri, iar Erling Haaland de la Borussia Dortmund este o altă țintă de care sunt interesați The Blues.

Între timp, în condițiile în care Lukaku pleacă de pe San Siro, Inter Milano este în discuții pentru a semna cu Edin Dzeko, atacantul Romei, și îi oferă internaționalului din Bosnia și Herțegovina un contract pe doi ani.

Inter vrea să semneze cu alți doi atacanți, pentru a-l înlocui pe Lukaku, iar una dintre celelalte ținte ale sale este internaționalul columbian al Atalantei, Duvan Zapata.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: romelu lukaku