x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international UEFA: Au fost deschise proceduri împotriva lui Sebastian Colțescu și a lui Octavian Sovre

UEFA: Au fost deschise proceduri împotriva lui Sebastian Colțescu și a lui Octavian Sovre

11 Feb 2021   •   17:56
UEFA: Au fost deschise proceduri împotriva lui Sebastian Colțescu și a lui Octavian Sovre
Sursa foto: Hepta

UEFA precizează într-un comunicat dat publicității joi că au fost deschise proceduri împotriva lui Sebastian Colțescu și a lui Octavian Sovre „pentru o posibilă încălcare a articolului 11 din Regulamentul disciplinar UEFA”.

„În urma unei investigații efectuate de un inspector de etică și disciplină al UEFA, cu privire la evenimentele care au dus la întreruperea și amânarea meciului dintre Paris Saint-Germain și Istanbul Basaksehir FK, din UEFA Champions League 2020/21, din 8 decembrie 2020, au fost deschise proceduri împotriva domnului Sebastian Constantin Colțescu și domnului Octavian Sovre pentru o posibilă încălcare a articolului 11 din Regulamentul disciplinar UEFA”, se arată în comunicatul forului european.

Articolul menționat face referire la respectarea principiilor de conduită etică, loialitate, integritate și sportivitate. Printre cazurile menționate în acest articol, singurele aplicabile în situația celor doi arbitri români sunt cele care menționează sancționarea celor ce determină din culpă sau sunt responsabili de întreruperea, anularea sau amânarea unui meci sau a căror conduită este insultătoare sau încalcă în alt mod regulile de bază ale conduitei decente.

Comunicatul mai precizează că informații suplimentare despre acest caz vor fi puse la dispoziție în timp util, odată ce Comisia de Control, Etică și Disciplină a UEFA va lua o decizie.

Arbitrul Sebastian Colțescu și asistentul Octavian Șovre au fost acuzați că, cu ocazia meciului din Champions League, dintre PSG şi Istanbul Basaksehir, din 8 decembrie 2020, ar fi folosit expresia „cel negru” sau „ăla negru” cu tentă rasistă, în încercarea de a indica și identifica pe unul din jucătorii echipei turce.

Conversația a fost auzită de Pierre Webó, antrenorul secund al echipei turce, care a reacționat și a provocat o reacție în lanț a jucătorilor, care a dus la retragerea ambelor echipe de pe teren și amânarea meciului pentru a doua zi, cu altă brigadă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sebastian coltescu uefa