x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international UPDATE Messi a semnat cu PSG. Vedeta argentiniană este impresionată de primirea făcută de fanii parzieni

UPDATE Messi a semnat cu PSG. Vedeta argentiniană este impresionată de primirea făcută de fanii parzieni

11 Aug 2021   •   13:44
UPDATE Messi a semnat cu PSG.  Vedeta argentiniană este impresionată de primirea făcută de fanii parzieni

Lionel Messi a declarat că se bucură de timpul petrecut la Paris "din primul minut", după ce a semnat marți seară contractul cu Paris Saint-Germain. Argentinianul a fost primit de mii de fani la Parc de Prince.

Starul argentinian, în vârstă de 34 de ani, a semnat un contract pe doi ani cu opțiune pentru un al treilea sezon, după ce a părăsit Barcelona. Messi a vorbit miercuri la conferința de presă de prezentare, pe stadionul Parc des Princes.

"A fost o mutare foarte grea după atâția ani, a fost o schimbare dificilă după atâta timp, dar din momentul în care am ajuns aici m-am simțit foarte fericit", a spus Messi.

Sosirea lui Messi oferă celor de la PSG opțiuni de mare calitate în atac, el făcând echipă cu campionul mondial, Kylian Mbappe, și cu atacantul brazilian Neymar.

"Voi juca cu cei mai buni jucători, este foarte frumos, este incredibil să pot trăi această experiență", a mai spus Messi la conferința de presă.

Președintele Nasser Al-Khelaïfi a deschis conferința de presă declarând: "Sunt încântat că Lionel Messi a ales să se alăture echipei Paris Saint-Germain și suntem mândri să îi urăm bun venit la Paris, alături de familia sa. "

Messi a avut cuvinte elogioase la felul în care a fost primit la Paris: "Primirea pe care am primit-o a fost minunată. Mă simt incredibil de fericit. Abia aștept să încep să joc alături de coechipierii mei. Sperăm că va fi un an extraordinar pentru fani și pentru echipă".

Vorbind despre momentul debutului său la PSG, Messi a spus: "Va trebui să fac pregătirea de presezon singur și sper să pot juca cât mai curând posibil. Vin să ajut cu multă motivație și cu mai multă dorință ca niciodată".

Referindu-se la noii săi colegi, argentinianul a mai declarat: "Din afară se vede un grup puternic, un grup unit. Neymar și cu mine ne cunoaștem foarte bine. Sper că vom fi mai puternici împreună, alături de toți coechipierii noștri. Am același entuziasm și aceeași dorință pe care o aveam când eram copil. Staff-ul, antrenorii și echipa au avut mult de a face cu faptul că am ales acest club. Îl cunosc foarte bine pe antrenorul Mauricio Pochettino. Faptul că este argentinian a ajutat de la început, a fost important în luarea deciziei mele."

Întrebat cum se va adapta la Paris, starul argentinian a spus: "La nivel de familie va fi o experiență frumoasă, ne aflăm într-un oraș spectaculos și ne vom bucura de el. Suntem relaxați și fericiți".

Messi a devenit cel mai mediatizat jucător liber de contract din istoria fotbalului, după ce încercările sale de a rămâne la Barcelona au fost respinse săptămâna trecută de liga spaniolă, deoarece salariul său nu ar respecta reglementările financiare, clubul catalan fiind împovărat de datorii de peste 1,2 miliarde de euro.

Suporterii lui PSG au asisatat în ultimul deceniu la o transformare majoră a clubului, după preluarea sa de miliardarii din Quatar. Odată ce contractul lui Messi cu Barcelona a expirat, iar clubul catalan nu și-a putut permite să-l păstreze, PSG a fost unul dintre puținele cluburi care au putut finanța o tranzacție cu argentinianul.

Antrenorul lui PSG, Mauricio Pochettino, a luat rapid legătura cu compatriotul său argentinian după ce Barcelona a anunțat joia trecută că Messi va părăsi clubul la care a evoluat încă de pe când avea 13 ani.

PSG speră nu numai că Messi va ajuta echipa să recâștige titlul în Franța, pe care l-a pierdut în fața lui Lille în sezonul trecut, ci și că va câștiga în sfârșit și Liga Campionilor.

Messi va purta tricoul cu numărul 30 - același număr pe care l-a purtat în primele două sezoane la Barcelona, înainte de a trece la numărul 19 și apoi la prețiosul număr 10, pe care Neymar îl păstrează la PSG.

Se presupune că Messi va fi prezentat fanilor pe stadionul Parc des Princes înainte de startul meciului de sâmbătă seară cu Strasbourg.

Până atunci, el a ieșit în fața stadionului Parc de Prince, unde a fost primit de ultrașii clubului, care îl așteptau încă din dimineața zilei de miercuri, scandând „Bienvenue Messi”.

Mediafax

UPDATE1 Odată cu semnarea de către Lionel Messi a noului contract cu PSG, presa internațională scoate la iveală și unele din clauzele interesate ale înțelegerii. Una dintre cele mai importante condiții puse de argentinian se referă la participarea sa la acțiunile reprezentativei naționale.

Lionel Messi a semnat cu PSG un contract pe doi ani, în valoare de 25 de milioane de euro pe an, și a primit la semnătură alți 25 de milioane de euro, din partea clubului, care a anunțat sosirea sa, marți seara târziu.

Termenii financiari ai contractului lui Messi au fost cei care au suscitat cel mai mare interes, dar există și alte aspecte interesante ale condițiilor puse de argentinian.

Potrivit publicației argentiniene TycSport, Messi s-a asigurat ca în contract să fie inclusă o clauză care stipulează că echipa națională a Argentinei va fi o prioritate pentru el.

Acesta este un semn clar că Messi își dorește să fie implicat în viitoarea campanie de calificări pentru Cupa Mondială din Qatar 2022, care au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus, și la care Argentina va participa în zona sud-americană.

Conform clauzei, orice diferend între Federația de Fotbal Argentiniană și PSG va fi tranșat în favoarea echipei naționale a „pumelor”.

O altă clauză interesantă ce ar fi fost acceptată în contract se referă la faptul că medicilor echipei naționale argentiniene li se va permite accesul la facilitățile PSG, în cazul în care Messi va solicita ajutorul acestora.

Detaliile arată angajamentul lui Messi față de echipa națională a Argentinei, după victoria dramatică a țării sale la Copa America, la începutul acestei veri.

Messi a jucat 151 de meciuri pentru alb-albaștrii, de la debutul său în 2005, marcând 76 de goluri.

Alături de Națională el a cucerit aurul la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, trei titluri de vicecampion și unul de campion al Copa America.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ Clubul de fotbal Paris Saint Germain a anunțat pe site-ul grupării, în noaptea de marți spre miercuri, oficializarea contractului cu starul argentinian Lionel Messi.

„Paris Saint-Germain are plăcerea de a anunța semnarea cu Leo Messi a unui contract pe doi ani, cu opțiune pentru un al treilea an.”, se scrie în comunicatul oficial.

„Câștigător de șase ori al Balonului de Aur, Messi este considerat pe bună dreptate o legendă a fotbalului și o adevărată inspirație pentru cei de toate vârstele din fotbal și din afara lui.

Semnarea cu Leo consolidează aspirațiile lui Paris Saint-Germain, și oferă fanilor loiali ai clubului nu numai o echipă excepțional de talentată, ci și momente de fotbal incredibil în anii următori.

După semnarea contractului, Leo Messi a declarat, citat de site-ul clubului parisian: "Sunt încântat să încep un nou capitol al carierei mele la Paris Saint-Germain. Totul la acest club se potrivește cu ambițiile mele fotbalistice. Știu cât de talentată este echipa și staff-ul tehnic de aici. Sunt hotărât să contribui la construirea a ceva special pentru club și pentru fani și abia aștept să intru pe terenul de pe Parc des Princes."

Nasser Al-Khelaifi, președintele și directorul general al Paris Saint-Germain, a declarat la rândul său: "Am fost foarte încântat de această veste. Sunt încântat că Lionel Messi a ales să se alăture echipei Paris Saint-Germain și suntem mândri să îi urăm bun venit la Paris, lui și familiei sale. El nu a făcut niciun secret din dorința sa de a continua să concureze la cel mai înalt nivel și să câștige trofee și, în mod natural, ambiția noastră ca și club este să facem același lucru. Venirea lui Leo la echipa noastră de clasă mondială continuă strategia de succes a clubului din perioada de transferuri. Conduși de antrenorul nostru excepțional și de staff-ul său, aștept cu nerăbdare ca echipa să scrie istorie împreună pentru fanii noștri din întreaga lume."

Messi va purta la PSG tricoul cu numărul 30, cel cu care a debutat și la Barcelona. Acestuia i-a fost oferită varianta numărului 10, purtată de Neymar, însă Messi a refuzat.

Messi ar putea debuta la PSG chiar în meciul de duminică, din etapa a doua a Ligue 1, când vicecampioana Franței va întâlni pe teren propriu pe Strasbourg.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lionel Messi