x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Victorie dezamăgitoare a României în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022. Urmează duelul decisiv cu Macedonia de Nord

Victorie dezamăgitoare a României în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022. Urmează duelul decisiv cu Macedonia de Nord

06 Sep 2021   •   07:30
Victorie dezamăgitoare a României în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022. Urmează duelul decisiv cu Macedonia de Nord
Sursa foto: Hepta

Echipa națională de fotbal a României a câștigat duminică seara partida cu Liechtenstein, din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022, în primul meci jucat de tricolori cu spectatori, pe Arena Națională, după aproape 2 ani.

România s-a impus cu scorul de 2-0, meciul contând pentru Grupa J. În urma acestui rezultat, naționala tricoloră a trecut pe locul 3 în clasament, acumulând 9 puncte din 5 meciuri.

Partida a început cu un moment de reculegere în memoria lui Ivan Patzaichin, a lui Ion Caramitru și a bucătarului echipei naționale, Yalcin Cadîr.

Meciul a fost condus, în premieră pentru naționala română, de o brigadă feminină, alcătuită din patru reprezentante ale arbitrajului din Ucraina, cu Katerina Monzul la centru, Marina Striletka şi Svetlana Grusho arbitri asistenţi, și Liudmila Telbuh, al patrulea oficial.

Partida cu Liechtenstein a fost şi prima cu arbitraj VAR la un meci al României, pe teren propriu.

Românii au rezolvat meciul în primele 18 minute. Alin Toșca a deschis scorul în minutul 11, cu un șut din voleu, din afara careului. Acesta a fost primul gol al fundașului de la Gaziantep pentru naționala tricoloră.

Golul de 2-0 a venit de pe cealaltă parte a liniei de fundași, Cristian Manea marcând cu capul, din centrarea lui Ianis Hagi, în minutul 18.

Tricolorii au dominat tot restul partidei, însă nu au reușit să valorifice niciuna din nenumăratele ocazii pe care și le-au creat în fața porții lui Buchel.

Clasamentul Grupei J este condus de Germania, care a câștigat cu 5-0 pe teren propriu, împotriva Armeniei, și a acumulat 12 puncte.

Pe poziția secundă se află Macedonia de Nord, cu 10 puncte, după ce a remizat duminică, în deplasare, cu Islanda, scor 2-2.

România ocupă locul 3, cu 9 puncte, și va juca,miercuri, un meci ce se poate dovedi decisiv, în deplasare, cu Macedonia de Nord.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: qatar 2022