x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Villarreal a câștigat Europa League, după un meci dramatic cu 22 de lovituri de departajare

Villarreal a câștigat Europa League, după un meci dramatic cu 22 de lovituri de departajare

27 Mai 2021   •   07:36
Villarreal a câștigat Europa League, după un meci dramatic cu 22 de lovituri de departajare
Sursa foto: Hepta

UEFA Europa League, a fost câștigată miercuri seara de Villarreal, cu scorul final de 12-11 în urma prelungirilor și executării loviturilor de departajare. După ce fiecare din cei 20 de jucători de câmp au marcat de la punctul cu var, portarul Rulii a marcat, în timp ce David de Gea a ratat.

Villareal a câștigat una dintre cele mai dramatice finale ale competiției, după ce la loviturile de departajare soarta câștigătorului trofeului a ajuns să fie decisă de execuțiile celor doi portari.

Finala s-a jucat la Gdansk, Polonia cu aproximativ 9.000 de spectatori în tribune.

Meciul a început cu dominarea teritorială a englezilor, care au avut o posesie superioară, dar nu au reușit să își creeze nici o ocazie periculoasă .

După aproape o jumătate de oră de joc, spaniolii au deschis scorul după o fază fixă, Gerard Moreno marcând din careu, după o centrare în fața porții, executată de Parejo (1-0, min. 29).

United a egalat în debutul reprizei secunde, prin Cavani, care a profitat de o deviere a șutului lui McTominay (1-1, min. 55).

Primele 90 de minute s-au încheiat indecis (1-1) și s-a trecut la prelungiri, pentru prima dată din 2014, când Unai Emery câștiga competiția la penalty-uri, împotriva Benficăi Lisabona.

Finala a continuat cu cele două reprize de prelungiri care nu au consemnat faze importante de poartă, cu excepția unui potențial penalty, după un henț involuntar în careul lui Man United, neacordat însă, după consultarea sistemului VAR.

La executarea loviturilor de departajare pentru Villarreal a marcat Gerard Moreno, Raba, Paco Alcacer, Alberto Moreno, Daniel Parejo, Gomez, Moi Gomez, Raul Albiol, Francis Coquelin, Mario Gaspar, Pau Tores, Geronimo Rulii.

Pentru Manchester United au marcat Juan Mata, Alex Telles, Bruno Fernandes, Marcus Rashford, Cavani, Fred, Daniel James, Luke Shaw, Axel Tuanzebe, Victor Lindelof. A ratat portarul David de Gea.

Pentru antrenorul Unai Emery acesta a fost cel de al 4-lea trofeu Europa League câștigat în carieră.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: villarreal europa league