x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gabriela Ruse s-a calificat în semifinala turneului de tenis feminin de la Hamburg

Gabriela Ruse s-a calificat în semifinala turneului de tenis feminin de la Hamburg

09 Iul 2021   •   17:30
Gabriela Ruse s-a calificat în semifinala turneului de tenis feminin de la Hamburg

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse (198 WTA) s-a calificat vineri după-amiază în semifinala turneului de tenis pe zgură de la Hamburg, învingând în sferturi pe favorita numărul 4, sportive americană Danielle Rose Collins (48 WTA).

La capătul unui meci maraton, ce a durat 2 ore și 27 de minute, Ruse s-a impus în 3 seturi, cu 6-4, 1-6, 7-5, calificându-se în finala de sâmbătă.

După un prim set adjudecat cu 6-4, după ce luase avantaj un break, chiar în debutul partidei, Ruse a fost neputincioasă în setul doi, în care favorita numărul 4 a turneului a câștigat contra celor 3 servicii ale româncei, cedând și ea totuși un break.

Collins a dat semne puternice de revenire în joc și chiar a luat un prim break în debutul setuui 3.

Ruse a replicat imediat cu rebreak. Scenariul s-a repetat și s-a ajuns la 5-4 pentru sportiva din România, care a ratat 5 mingi de meci. S-a revanșat apoi la 6-5, impunându-se în decisiv și obținând calificarea.

În semifinală, Gabriela Ruse va juca cu câștigătoarea dintre favorita numărul 1, ucrainianca Dayana Yastremska (38 WTA), și italianca Sara Errani (105 WTA).

Mediafax

×
Subiecte în articol: gabriela ruse