x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Surpriză la Olimpiadă: Italianul Lamont Marcell Jacobs, încoronat noul rege al sprintului mondial!

Surpriză la Olimpiadă: Italianul Lamont Marcell Jacobs, încoronat noul rege al sprintului mondial!

01 Aug 2021   •   17:00
Surpriză la Olimpiadă: Italianul Lamont Marcell Jacobs, încoronat noul rege al sprintului mondial!

Sprinterul italian Lamont Marcell Jacobs a câștigat în mod surprinzător medalia olimpică de aur în proba de 100 metri de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Jacobs a trecut primul linia de sosire, cu timpul de 9.80 sec, nou record european.

După retragerea legendei sprintului mondial, jamaicanul Usain Bolt, întreaga planetă era în așteptarea numelui noului campion olimpic, urmașul multiplului laureat olimpic și mondial, deținător al recordului mondial absolut.

Duminică după-amiază, finala de 100 m a început cu un start fals, în urma căruia britanicul Zharnel Hughes a fost eliminat din concurs.

Au rămas pe linia de start Akani Simbine (RSA), Lamont Marcell Jacobs (ITA), Fred Kerley (USA), Su Bingtian (CHN), Ronnie Baker (USA), Enoch Adegoke (NGR), Andre de Grasse (CAN).

La al doilea start, Kerley și Baker au plecat cel mai bine din blockstart, însă Lamont Marcell a venit din urmă și s-a instalat rapid în frunte, niciunul din sprinterii din pluton nereușind să îl ajungă până la finalul celor 100 de metri.

Pe locul doi a sosit americanul Fred Kerley, cu un personal best de 9.84, urmat de medaliatul cu bronz, canadianul Andre de Grasse, cronometrat la rândul său cu cel mai bun timp personal, de 9.89 secunde.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sprint