x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Jucăm la EURO cu aceeași speranță: „poate ne scoate din nou Cristina Neagu”

Jucăm la EURO cu aceeași speranță: „poate ne scoate din nou Cristina Neagu”

de Adi Munteanu    |    03 Dec 2020   •   09:12
Jucăm la EURO cu aceeași speranță: „poate ne scoate din nou Cristina Neagu”

Handbalul românesc este de 12 ani la mâna Cristinei Neagu și stoarce tot ce poate din cea mai bună handbalistă a lumii. Ce a uitat Federația Română de Handbal este să caute, dacă nu un înlocuitor, măcar un ajutor pentru Cristina Neagu.

Naționala feminină de handbal a României debutează azi cu cel mai important meci al Grupei D contra echipei Germaniei. O victorie a României ne asigură prezența în grupele principale. Fetele noastre au mai jucat cu nemțoaicele și la Europeanul din Franța și le-au învins. Însă acum situația este diferită, lotul nostru este subțiat de cazurile de infecții cu noul coronavirus. Nu erau suficiente necazurile din handbalul feminin românesc după dopajul în masă urmat și de decimarea echipei Corona Brașov. A trebuit să ne pedepsească și pandemia. Nu a făcut deplasarea în Danemarca principalul nostru pivot, „tancul de pe semicerc”, Crina Pintea, depistată pozitiv cu COVID cu o zi înainte de plecare. 

 

Cât să mai poată și Cristina Neagu

Câte resurse mai poate avea și căpitanul nostru să tragă după ea echipa națională? Nesusținută de jucătoare de valoarea ei, mereu o țintă pentru adversare, această „Messi a handbalului” a fost de mai multe ori victima accidentărilor. „Messi din fotbal” nu pățește nici 3% din ce pățește într-un meci „Messi a handbalului”. Ajunsă la 32 de ani, Cristina Neagu este în continuare sportiva de care ne legăm toate speranțele.

 

Vești proaste încă de la sosire

Problemele de lot au apărut imediat după ce echipa a ajuns la Kolding: Laura Chiper-Moisă a fost depistată pozitiv cu COVID, iar întregul lot a intrat în carantină. Astfel, România rămâne cu o singură jucătoare pe postul de extremă dreapta, Sonia Seraficeanu, care va trebui să joace toate minutele, fără perioade de odihnă.

 

Programul Grupei D

România - Germania 3 decembrie

România - Polonia 5 decembrie

România - Norvegia 7 decembrie

Primele trei clasate se califică în grupele principale, alcătuite din câte 6 echipe clasate pe locurile 1-3 din celelalte trei grupe preliminare. Primele două clasate din grupele principale joacă, pe 18 decembrie, semifinalele, apoi Finala Mare și Finala Mică, pe 20 decembrie.

 

Lotul României pentru Euro 2020 din Danemarca

Portari: Denisa Dedu, Iulia Dumanska, Ana Maria Măzăreanu

Extreme dreapta: Laura Chiper-Moisă, Sonia Seraficeanu

Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Ana Maria Iuganu, Alexandra Dindiligan

Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Ana Maria Ţicu, Andreea Popa

Interi dreapta: Laura Popa, Ana-Maria Savu

Interi stânga: Cristina Neagu, Anca Polocoşer

Pivoţi: Lorena Ostase, Alexandra Subțirică-Iovănescu

 

4 titluri de „Cea mai bună handbalistă a lumii” a obținut Cristina Neagu, în 2010, 2015, 2016 și 2018, fiind singura jucătoare din lume cu patru astfel de trofee.

 

830 de goluri a marcat Cristina Neagu pentru echipa națională în 198 de prezențe sub tricolor.

 

×