x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liniște la Arad, emoții în Ploiești și Trivale

Liniște la Arad, emoții în Ploiești și Trivale

de Valentin Gros    |    23 Iul 2020   •   10:47
Liniște la Arad, emoții în Ploiești și Trivale

Ultimele meciuri din play-off-ul Ligii 2 au învolburat apele, dar într-o oarecare măsură, sita luptei pentru accederea în primul eșalon începe să cearnă. De acum, liderul UTA pare că a scăpat de griji, în timp ce Turris, Argeș și Petrolul se văd favorite în disputa pentru locul secund, care asigură promovarea directă, și poziția a treia, care trimite la baraj. Aceeași vară fierbinte aduce lacrimi de bucurie, emoții și speranțe în “Divizia B a Angliei”.

Meciul din Regie a aprins speranțele în Trivale și a coborât întristarea peste Giulești. Rapid a început în forță meciul cu FC Argeș, lăsând impresia, după primul sfert de oră, că va obține prima victorie din acest an. Dar Labeau și Djuric au irosit două ocazii mari, trăgând în portar și dincolo de buturi. Apoi partida s-a echilibrat, cele două echipe și-au împărțit perioadele de dominare, dar până la pauză, niciuna nu a reușit să înscrie. În minutul 57, la un atac al oaspeților, Șerbănică, lăsat liber în preajma careului mic, deschide scorul cu latul stâng. Din acel moment, antrenorul alb-vișiniilor, Dan Alexa, își dă seama că i-a rămas o singură opțiune, atacul. Îi introduce imediat pe Crețu și Drăghiceanu, iar 20 de minute mai târziu, intră pe teren și veteranul Voicu. Gazdele se năpustesc către poarta adversă, iar în minutul 85 reușesc să aducă egalarea pe tabela de marcaj, printr-un șut superb al lui Drăghiceanu. Înviorați de reușită, rapidiștii încearcă să continue raidurile ofensive, în căutarea golului care le-ar fi adus cele trei puncte vitale. Dar se lasă surprinși și, pe o contră, Ionuț Șerban lansează un șut destul de slab, dar care îl face mat pe Tătaru. Rapid – Argeș 1-2 și de acum piteștenii pot visa la prima ligă.

 

Găzari pragmatici

 

În celălalt meci, o altă echipă de tradiție a fotbalului românesc, Petrolul Ploiești, a reușit un scor alb pe terenul revelației Turris-Oltul Tr. Măgurele. A fost o luptă surdă, între două formații obsedate de puncte și mai puțin preocupate de spectacol. Două mari ocazii, de fiecare parte, ar fi putut să dezechilibreze balanța, dar de fiecare dată mingea a refuzat să intre în poartă, dorind parcă să mărească suspansul luptei pentru promovare. În minutul 5 teleormănenii puteau să intre în avantaj, dar Haită a tras pe deasupra din mijlocul careului mare. Cu 20 de minute înainte de final, Roige Pol a avut victoria găzarilor în vârful bocancului, însă șutul lui, de la numai 7 metri, a fost deviat în afara barelor.

 

Stafia lui Billy Bremner în Premier League

 

O altă a doua ligă, și tot cu nume grele, se apropie de finiș. Cu o etapă înainte de final, este virtual promovată în Premier League, primul eșalon al fotbalului englez, după o absență de 16 ani, Leeds United. Echipa scoțienilor Billy Bremner și Peter Lorimer, care pe vremuri pierdea două finale europene: Cupa Cupelor 1973 (0-1 cu Milan, după ce în sferturi eliminase Rapidul) și Cupa Campionilor Europeni 1975 (0-2 cu Bayernul lui Beckenbauer și Muller). Pentru locul 2 în EFL Championship se duelează o obișnuită a primei ligi, West Bromwich Albion, cu cvasi-necunoscuta Brentford. A treia promovată se va decide după două semifinale (locul 3 cu locul 6 și 4 cu 5) și o finală a câștigătoarelor. Printre echipele cu șanse, Fulham și Cardiff, dar și Nottingham Forest, dublă câștigătoare a CCE (1979 și 1980).

 

 

CLASAMENT LIGA 2 PLAY-OFF

 

 

Meciuri

V

E

Î

Golaveraj

Puncte

1

UTA

3

1

1

1

6-5

29

2

Turris-Oltul

3

1

2

0

4-3

25

3

Argeș

2

1

1

0

2-1

23

4

Petrolul

3

0

3

0

1-1

22

5

Rapid

3

0

2

1

1-2

21

6

Mioveni

2

0

1

1

0-2

21

 

×