x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marius Șumudică, susținut de Asociația fotbaliștilor în scandalul de xenofobie declanșat în Turcia

Marius Șumudică, susținut de Asociația fotbaliștilor în scandalul de xenofobie declanșat în Turcia

12 Ian 2021   •   22:38
Marius Șumudică, susținut de Asociația fotbaliștilor în scandalul de xenofobie declanșat în Turcia

„Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN) condamnă ferm comentariile rasiste si xenofobe la adresa antrenorului român Marius Șumudică, care recent și-a încheiat contractul cu Gazișehir Gaziantep FK din Turcia” - se arată într-un comunicat publicat marți de AFAN.

„Respectăm dreptul la liberă exprimare, însă atitudinea și mesajele comentatorului TV Erman Toroglu au depășit cu mult granițele unor comentarii/opinii decente.”, mai spune asociația.

Reprezentanții AFAN spun că își manifestăm surprinderea și dezamăgirea pentru modul în care jurnalistul turc a găsit de cuviință să facă aprecieri la adresa lui Marius Șumudica, cu atât mai mult cu cât acesta este un fost fotbalist și arbitru.

„Nu există nicio justificare pentru termenii și calificativele utilizate de acesta într-o dezbatere televizată la un post de televiziune respectabil așa cum este Aspor.” consideră AFAN, care solicită postului de televiziune Aspor să adreseze, în numele canalului TV, scuze publice lui Marius Șumudica și le recomandă acestora să-și aleagă în viitor mai cu grijă colaboratorii.

Tot cei de la AFAN solicită o reacție fermă din partea autorităților turce, similară cu cea pe care au avut-o în cazul arbitrului român Sebastian Colțescu. Reprezentanții AFAN consideră că trecerea cu vederea a celor întâmplate va face ca toate pledoariile antirasiste și antidiscriminare perorate în spațiul public să fie considerate ”vorbe goale”, fără acoperire în respectarea unor principii mult clamate.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: marius sumudica