x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Messi, regele Europei şi fără Balonul de Aur

Messi, regele Europei şi fără Balonul de Aur

de Theodora Şutiu    |    10 Ian 2019   •   15:00
Messi, regele Europei şi fără Balonul de Aur

Deşi a ocupat doar locul cinci în lupta pentru Balonul de Aur, câştigată în mod surprinzător de croatul Luka Modric de la Real Madrid, Lionel Messi conduce clar clasamentul general al celor mai mai eficienţi fotbalişti din 2018, iar palmaresul este excepţional.

Concret, în 2018, decarul Barcelonei şi-a pus amprenta pe 77 de goluri. Starul argentinian a avut 51 de goluri marcate și 26 de pase decisive. Messi e primul și dacă cele două capitole sunt analizate individual. Podiumul este completat de portughezul Cristiano Ronaldo, cu 49 de goluri și 13 pase decisive și Luis Suarez care a izbutit 38 de goluri și 24 de pase decisive. Modric nu a fost inclus în Topul 50 al marcatorilor.

Start excelent de stagiune

Messi nu stă rău la capitolul eficacitate nici în actuala stagiune, dacă este să analizăm cifrele de până acum. De la începutul sezonului 2018/2019 în La Liga, Messi a înscris 16 goluri şi a pasat decisiv de zece ori în doar 18 meciuri. Practic, decarul Barcelonei a contribuit decisiv la mai multe goluri decât au marcat în total toți jucătorii de la Real Madrid. În acest moment, formaţia catalană conduce autoritar clasamentul Primera Division cu 45 de puncte, la cinci puncte distanţă de ocupanta locului al doilea, Atletico Madrid. Catalanii nu a pierdut o partidă de la mijlocul lunii noiembrie, la capătul unui meci spectaculos pe teren propriu, câştigat de Betis, scor 3-4. Următoarea confruntare din campionat a catalanilor va fi astăzi, cu Levante.

Recordurile noului an

Lionel Messi, în vârstă de 31 de ani, a câştigat deja în cariera sa cinci Ghete de Aur, o performanţă reuşită doar de el în istorie, şi apropie cu paşi repezi spre al şaselea trofeu. Până acum, Messi a înscris în total 398 de goluri în Spania şi ar putea urca, în 2019, pe locul al doilea în clasamentul all time al fotbaliştilor cu cele mai multe partide jucate din istoria clubului catalan.

Totodată, Messi ar putea deveni şi fotbalistul cu cele mai multe victorii din La Liga. Argentinianul mai are nevoie să câştige doar 10 meciuri pentru al egala pe legendarul fostul portar şi căpitan al lui Real Madrid, Iker Casillas. Atacantul mai are nevoie de un hat-trick, pentru a depăşi bariera de 50 şi la doar două goluri recordul de 50 din Cupa Spaniei. În prezent, Messi are 574 de goluri marcate pentru Barcelona şi ar putea să îl ajungă din urmă pe marele Pele care a punctat de 642 de ori, tot la o singură echipă, în cazul brazilianului fiind vorba de FC Santos.

Locul patru este ocupat de Mohamed Salah (Liverpool şi Egipt). El a marcat în 56 de meciuri 44 de goluri, iar pe cinci se află Harry Kane (Tottenham şi Anglia) cu 42 de reuşite

×
Subiecte în articol: Lionel Messi