x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Monica Niculescu și Jelena Ostapenako s-au calificat în finala de dublu de la Doha

Monica Niculescu și Jelena Ostapenako s-au calificat în finala de dublu de la Doha

04 Mar 2021   •   21:44
Monica Niculescu și Jelena Ostapenako s-au calificat în finala de dublu de la Doha

Perechea Monica Niculescu și Jelena Ostapenako s-a calificat joi în finala probe de dublu feminin, la turneul de tenis WTA 500 de la Doha, învingând în semifinale pe principalele favorite Barbora Krejcikova /Lasley Pattinama Kerkhove, în supertiebreak.

Monica Niculescu și Jelena Ostapenako, capi de serie 12, s-au calificat în finala turneului de tenis WTA 500 de la Doha, dotat cu premii totale de 565.530 de dolari. Cele două au trecut în supertiebreak, cu 2-6, 6-3, 10-8, de cuplul Barbora Krejcikova / Lasley Pattinama Kerkhove, după ce în primele două tururi au învins perechile Shuko Aoyama / Ena Shibahara și Laura Siegemund /Elena Vesnina.

În primul set, echipa româno-letonă a pierdut de trei ori la rând game-ul pe propriul serviciu și părea că principalele favorite ale turneului își vor adjudeca lejer meciul.

Niculescu și Ostapenako s-au mobilizat exemplar în setul doi și, după ce au pierdut un prim game pe propriul serviciu, au făcut alte două break-uri și au câștigat setul cu 6-3.

Supertiebreak-ul a fost unul deosebit de animat, de la 4-4 nici una din cele 4 jucătoare nereușind să își valorifice serviciul. La 7-8 pentru favorite, Niculescu și Ostapenako au reușit să facă alte două minibreak-uri și apoi să câștige ultima minge, pentru 10-8, set și meci.

În finala ce se joacă vineri de la ora 15.00, Niculescu și Ostapenako vor întâlni perechea alcătuită din americanca Nicole Melichar și olandeza Demi Schuurs, favoritele numărul 2 ale turneului.

Pentru prezența în penultimul act al turneului, Niculescu și Ostapenako vor fi recompensatate cu 32.400 de dolari.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: monica niculescu