x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Naționala suedeză de handbal, adversara României în preliminariile CE 2022, afectată de COVID-19

Naționala suedeză de handbal, adversara României în preliminariile CE 2022, afectată de COVID-19

06 Ian 2021   •   21:47
Naționala suedeză de handbal, adversara României în preliminariile CE 2022, afectată de COVID-19
Sursa foto: imagean/Getty Images/iStockphoto

Meciul de handbal masculin dintre Muntenegru și Suedia a fost amânat din cauza unui jucător suedez depistat cu COVID-19. Meciul trebuia să aibă loc miercuri, în cadrul grupelor preliminare de calificare la Campionatul European din 2022, ce va avea loc în Ungaria și Slovacia.

Din aceași grupă, a 8-a, face parte și naționala României, care a jucat în toamnă două meciuri, unul pierdut în deplasare cu Suedia (30-33) și celălalt câștigat pe teren propriu, cu Muntenegru (36-27).

Handbalistul suedez Anton Lindskog a primit rezultat pozitiv la testul COVID-19, efectuat înainte de plecarea către Muntenegru.

După consultări avute cu Departamentul medical de control al bolilor infecțioase din regiunea Södermanland și reprezentanți ai Federației Europene de Handbal (EHF), s-a decis ca echipa Suediei să nu mai facă deplasarea, partida fiind amânată pentru o dată ce va fi anunțată ulterior.

Jucătorul în cauză a fost imediat izolat și a părăsit miercuri dimineață lotul.

Cele două echipe au programat meciul retur pe data de 9 ianurie, în Suedia. Referitor la disputarea acestuia, EHF nu a luat încă nicio decizie.

România este pe locul 2 în grupă și mai are de jucat 4 meciuri, două cu Kosovo în luna martie, cu Suedia pe 28 aprilie, pe teren propriu, și cu Muntenegru, în ultimul meci al calificărilor, pe 2 mai.

Se califică la turneul final primele două echipe din grupă și cea mai bună echipă de pe locul 3.

Tot din cauza COVID-19 a fost amânată și partida dintre Insulele Feroe și Republica Cehă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: handbal