x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport O medalie de aur și două de argint pentru România la Europenele U23 din Polonia

O medalie de aur și două de argint pentru România la Europenele U23 din Polonia

05 Sep 2021   •   19:30
O medalie de aur și două de argint pentru România la Europenele U23 din Polonia
Sursa foto: FRC/facebook

Echipajul feminin de patru plus unu rame feminin (BW4+) a obținut duminică medaliile de aur la Campionatul European de Canotaj Under 23 de la Kruszwika (Polonia). Echipajul similar masculin a câștigat medaliile de argint, la fel ca și cel de dublu-rame feminin.

Campionatul European de Canotaj Under 23 de la Kruszwika (Polonia) se desfășoară în acest weekend cu participare românească și cu multe șanse la medalii.

Astfel, echipajul de patru plus unu rame feminin (BW4+), compus din Amalia Bucu, Larisa-Andreea Bogdan, Manuela-Gabriela Lungu, Cosmina-Maria Podaru și Victoria-Ștefania Petreanu, a obținut medaliile de aur, terminând cursa cu timpul de 7:05,64 minute, în fața echipajelor din Italia și Germania.

Echipajul de patru plus unu rame masculin (BM4+), alcătuit din Andrei Mândrilă, Nicu-Iulian Chelaru, Florin Ceobanu, Claudiu Neamțu și Dumbravă Gavril au terminat cursa pe locul doi, obținând medaliile de argint. Aceștia au fost depășiți dcu aproape 2 secunde de echipajul Italiei. Pe locul 3 au trecut canotorii germani.

Medalii de argint au obținut și componentele echipajului de dublu rame feminin (BW2-), Adriana Ailincai și Alina-Maria Baletchi, care au fost întrecute în finală de Croația, locul 3 revenind Ucrainei.


La dublu vâsle masculin (BM2x), Sebastian Timiș și Gheorghe Morar au încheiat pe locul 2 cursa din Finala B, ocupând poziția 8 în clasamentul general.

În Finala B de patru vâsle masculin (BM4x), Gheorghe Scripcaru, Florin Bogdan Horodișteanu, Cristian-Ionuț Cojocaru și Andrei-Sebastian Cornea au încheiat cursa pe locul 2, ocupând locul 8 în clasamentul general.

Competiția este în desfășurare, având și alte echipaje românești în cursă pentru medalii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canotaj