x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Premiera de pe Anfield Road şi premoniţia lui Mohamed Salah

Premiera de pe Anfield Road şi premoniţia lui Mohamed Salah

de Theodora Şutiu    |    09 Mai 2019   •   08:48
Premiera de pe Anfield Road şi  premoniţia lui Mohamed Salah
Sursa foto: Captura Youtube

Georginio Wijnaldum şi Divock Origi, eroii lui Liverpool din meciul incredibil pe care echipa de pe Anfield Road l-a câştigat împotriva Barcelonei cu 4-0, în semifinalele Ligii Campionilor, au înregistrat o premieră absolută în istoria formaţiei engleze, reuşind fiecare să înscrie câte două goluri. Acest lucru nici nu ar fi fost posibil dacă Salah ar fi fost disponibil, iar Robertson nu s-ar fi accidentat.

Deşi la prima vedere Liverpool părea să aibă o misiune imposibilă în faţa Barcelonei, după ce în tur catalanii se impuseseră cu 3-0, Jurgen Klopp a fost extrem de inspirat în alegerile pe care le-a făcut. Atacantul belgian Origi, cel care deschis şi scorul, a fost titular, iar olandezul Wijnaldum l-a înlocuit pe Robertson la pauză, după ce acesta din urmă s-a accidentat.

Tensiuni înainte de meci

Mai mult, Wijnaldum a intrat pe teren foarte determinat de tenisiunile dintre el şi Klopp: „Eram supărat pe antrenor că m-a ţinut pe bancă. Şi când am intrat, trebuia să fac ceva. Am crezut, am ştiut că e posibil, şi am făcut-o”, a recunoscut mijlocaşul, care are zece goluri în Premier în trei sezoane.

Tricoul norocos 

Talismanul celor de la Liverpool, Mohamed Salah, a suferit o accidentare groaznică la cap în meciul Newcastle, din etapa cu numărul 37, penultima din Premier League. Chiar şi aşa, internaţionalul egiptean le-a purtat noroc colegilor săi. Atacantul a apărut pe teren având un tricou cu mesajul „nu te da niciodată bătut”.

457 de minute

fără gol primit pe Anfield a reuşit Liverpool în Ligă. Are 5 „clean sheets” consecutive, prima oară din octombrie 1984.

 

×