x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, ales membru al Comitetului Internaţional Olimpic

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, ales membru al Comitetului Internaţional Olimpic

10 Ian 2020   •   20:30
Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, ales membru al Comitetului Internaţional Olimpic

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a fost ales, vineri, membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), la cea de-a 135-a sesiune de la Lausanne, urmându-i predecesorul său Sepp Blatter, care a părăsit organismul olimpic în 2015, scrie AFP.

Infantino, 49 de ani, a fost ales preşedintele FIFA în februarie 2016, când i-a succedat lui Blatter, membru al CIO din 1999 până în 2015.

Încă suspendat pentru controversata plată de 2 milioane franci elveţieni către Michel Platini, Blatter nu a solicitat în 2015 reînnoirea mandatului său la CIO.

Alături de Infantino au mai fost aleşi alţi doi membri în cadrul CIO, americanul David Haggerty, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), şi japonezul Yasuhiro Yamashita, preşedinte al Comitetului Olimpic Japonez şi campion olimpic la judo în 1984.

Dintre cei 79 de membri ai CIO cu drept de vot, Infantino a primit 63 de voturi, 13 au fost împotrivă, trei s-au abţinut.

Deşi a fost aşteptată mult timp, candidatura lui Sebastian Coe, preşedintele World Athletics, nu a fost propusă pentru această sesiune din cauza „riscului de conflict de interese”, acesta fiind preşedinte executiv al unei companii de marketing sportiv, CSM Sport.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: gianni infantino cio