x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rădoi, fără tinerii FCSB-ului la Olimpiadă

Rădoi, fără tinerii FCSB-ului la Olimpiadă

de Adi Munteanu    |    23 Ian 2020   •   11:14
Rădoi, fără tinerii FCSB-ului la Olimpiadă
Sursa foto: Sursa: FRF

Bucuria calificării echipei de fotbal a României după 56 de ani la Jocurile Olimpice a trecut. Acum avem de-a face cu alte probleme, pentru că se suprapun calendarele competițiilor, cel al Olimpiadei cu cel al calificărilor și grupele Cupelor Europene, Champions League sau Europa League.

 

Dennis Man, Florinel Coman, Oaidă, Olimpiu Morițan sau Andrei Vlad, jucători de bază ai lui Mirel Rădoi în lotul olimpic, ar putea lipsi din avionul pentru Tokyo. Cel care a deschis subiectul a fost managerul FCSB-ului, Mihai Stoica, într-o postare pe Facebook, în care scria că el nu riscă ratarea calificării în grupele unei cupe europene de dragul unei „iluzorii medalii olimpice, care, oricum, nu ar aduce nimic FCSB-ului”. Întrebat și Gigi Becali, acesta a spus la o emisiune televizată, în primă instanță, că se simte onorat ca jucătorii săi să reprezinte România la Jocurile Olimpice. Apoi, când a văzut că meciurile de la Tokyo sunt în aceeași perioadă cu meciurile decisive ale FCSB pentru calificarea în grupe, și-a mai nuanțat declarațiile. „Să vedem, desigur că aș vrea să-i las la Olimpiadă și, dacă o să-i solicite Mirel Rădoi, cred că o să-i dau câțiva, nu cred că-i dau pe toți, că am și eu treabă cu ei. Nu vreau să mai pierd bani. Nu vreau să ratez grupele și anul ăsta, dar decizia le aparține lui Bogdan Vintilă și lui MM Stoica. Ei vor hotărî”, a spus patronul.

În aceste condiții, Rădoi ar trebui să știe încă de pe acum pe ce jucători s-ar putea baza și cu ce lot va începe pregătirea pentru JO de la Tokyo, pentru că nu doar jucătorii de la FCSB ar putea fi angrenați în cupele europene, ci și tinerii de la CFR Cluj, U Craiova, Viitorul sau Astra Giurgiu (echipă de la care Mirel dorește să-i ia la Tokyo pe „bătrânii” Budescu, Alibec și Tamaș).

În vara anului trecut, după calificarea la Olimpiada de la Tokyo, Florinel Coman și Alexandru Cicâldău erau siguri că vor merge în Japonia. Acum nu mai sunt atât de siguri

 

 

×