x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa mondiala 2018: Cum isi distreaza rusii oaspetii din intreaga lume

Cupa mondiala 2018: Cum isi distreaza rusii oaspetii din intreaga lume

15 Iun 2018   •   16:24
Cupa mondiala 2018: Cum isi distreaza rusii oaspetii din intreaga lume
Sursa foto: facebook

Oficialitatile de la Moscova au anuntat ca, pana in prezent, in Rusia, gazda Cupei mondiale de fotbal 2018, au venit peste doua milioane de suporteri. Cum se distreaza insa toata aceasta mare de oameni?

 

Iubitorii sportului cu balonul rotund din Uruguai si Egipt, spre exemplu, au organizat, la Ekterinburg, oras unde va avea loc meciul intre cele doua tari, o "mare batalie" de cantece.

Primii care au inceput sa cante pe strazile Ekaterinburgului au fost sustinatorii echipei din Uruguai. Cu tobe si trompete ei au cantat despre dragoste, despre dorul de locurile natale, despre cum "Uruguai nu cedeaza niciodata".

Pe spre stadion, lor li s-au alaturat "faraonii" din Egipt - barbati in haine colorate. Mai mult fredocand, au pornit impreuna spre destinatie, dar pe drum vocea lor a capatat forta, astfel ca a iesit galagie de neimaginat, spre amuzamentul tuturor.

Merita precizat ca, imediat dupa ce au ajuns la Ekaterinburg, venind cu trenul de la Moscova, suporterii egipteni au cerut voluntarilor care i-au insotit sa-i duca in centrul orasului, in Piata Anul 1905. De ce? Pentru ca majoritatea au dorit sa faca un selfie cu statuia lui Lenin.

La Nijni Novgorod, oras care va gazdui patru meciuri de grupa si unul din optimi si sferturi, 26.000 de oameni au asistat la Festivalul suporterilor. Pe scena amejata sub un ecran urias au urcat artisti locali, iar cei care au dorit au putut gusta preparate rusesti de la zecile de casute care au oferit, de asemenea, numeroase suveniruri.

La Soci, s-a deschis festivalul streetfood Wecome foodball cup, care, pe toata durata campionatului, va reuni toate cele 11 orase ale Mondialului in cadrul proiectului "Harta gastronomica a Rusiei". In fata stadionului "Fist", acolo unde vineri seara se vor confrunta Spania si Portugalia, a aparut o intreaga caravana de autobuze, dotate cu intreg instrumentarul unei bucatorii pentru prepararea oricaror tipuri de mancaruri. De asemenea, au fost create zone sanitare si spatii pentru personal.

Pe fiecare furgoneta scrie orasul pe care il reprezinta, de al Moscova si Sankt-Petersburg, la Samara, Saransk, Kazan sau Rostov-pe Don.

La Sankt-Peterburg, fiecare suporter strain a primit de la organizatori o harta special realizata cu trasee turistice, care sa-i ajute pe turisti sa ajunga in cel mai scurt timp la destinatia dorita, fie care e vorba de stadion sau de numeroasele monumente de care orasul de pe Neva dispune.

×