x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sevilla vs. Barcelona. Ianis, aproape transferat în Spania

Sevilla vs. Barcelona. Ianis, aproape transferat în Spania

de Theodora Şutiu    |    04 Iul 2019   •   11:39
Sevilla vs. Barcelona. Ianis, aproape transferat în Spania
Sursa foto: Emilio Andreoli - UEFA/UEFA via Getty Images

Datorită prestaţiei excelente pe care a avut-o la Campionatul European U21, Ianis Hagi poate deveni cel mai scump jucător din istoria României. Viitorul are mai multe oferte, în acest moment, pentru mijlocașul de 20 de ani şi urmează să anunţe în câteva zile care va fi clubul unde fiul „Regelui” va evolua din sezonul următor. Căpitanul „tricolorilor mici” este dorit de cel puţin 2 cluburi din Spania.

Gică Hagi a mărturisit, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, că prima regulă a transferului lui Ianis, indiferent de club, este să fie băgat în teren, nu ţinut pe banca de rezervă: „ E bine, în câteva zile vom decide. Evaluăm ofertele, urmează alegerea. Hotărâm eu, Ianis și Gică Popescu. Discutăm cu cluburi foarte mari, îl cunosc toate. Popescu negociază, că el e președintele. Eu sunt patronul și antrenorul, Bineînțeles, știu și eu discuțiile. N-are rost să dezvoltăm un subiect în care nu s-a luat încă o decizie. Vom vedea dacă va fi la Barcelona sau în altă parte”, a declarat Hagi.

Înlocuitorul lui Pablo Sarabia

Jurnaliştii spanioli de la Estadio Deportivo au scris, ieri dimineaţă, că Sevilla ar fi în pole-position pentru achiziționarea lui Ianis . Andaluzii par să fi făcut primul pas spre transferul căpitanului de la Viitorul, după ce au renunţat la un mijlocaş, titular în echipă.  Pablo Sarabia (în vârstă de 27 de ani)  joacă pe același post cu Ianis, iar cedarea lui pare a fi un semn clar că marea echipă spaniolă şi-l doreşte cu orice preț pe fiul lui Gică Hagi. Sarabia a fost cedat pe doar 18 milioane de euro, deși cota sa de piață este de 40 de milioane de euro.

Cel mai scump fotbalist român

Surse citate de presa spaniolă anunţă că Sevilla este hotărâtă să folosească o parte din suma obținută pe Sarabia pentru a plăti banii ceruți de Viitorul. Cel care se ocupă direct de negocieri, Gică Popescu, susţine că echipa pe care o conduce are o ofertă de peste 10 milioane de euro, iar salariul jucătorului va depăși cu mult 1.000.000 de euro. „Avem pe masă ofertă care l-ar face pe Ianis cel mai scump jucător plecat din România. Dar nu înseamnă că o acceptăm, poate alegem proiectul sportiv înaintea banilor. I se propune un salariu mult mai mare de un milion de euro”, a spus Gică Popescu la Digi Sport.

„Sunt trei oferte la care ne gândim. Din astea cred că vom alege una. Încerc să îl ţin pe Gică departe de ele, pentru că el nu e un foarte bun negociator. Trebuie să negociem",

- Gică Popescu, preşedinte Viitorul

6 milioane de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi.

 

×