x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Activitatea lotului feminin de gimnastică de la Deva, restructurată

Activitatea lotului feminin de gimnastică de la Deva, restructurată

06 Mai 2021   •   11:16
Activitatea lotului feminin de gimnastică de la Deva, restructurată
Sursa foto: FB Federatia Română de Gimnastică

Activitatea lotului feminin de gimnastică de la Deva a fost restructurată, iar pregătirea lotului masculin a fost descentralizată, în urma unor decizii ale Federației Române de Gimnastică.

Potrivit unui comunicat al Federației Române de Gimnastică (FRG), Comitetul Executiv al Federației a analizat activitatea și rezultatele sportivilor români și a decis restructurarea activității lotului feminin de la Deva și descentralizarea pregătirii lotului masculin.

Astfel, Antonia Duță și Ioana Stănciulescu se vor pregăti la București alături de gimnastele calificate la Jocurile Olimpice (Larisa Iordache și Maria Holbură), cu antrenorii Lăcrămioara și Cristian Moldovan, iar Silviana Sfiringu la Deva, cu grupa coordonată de antrenorul Lucian Sandu.

De asemenea, Marian Drăgulescu, component al lotului olimpic, va ramâne în pregătire la București împreună cu Ștefan Gall.

„Gimnaștii din lotul național se vor întoarce la cluburi: Andrei Muntean și Andrei Groza la Dinamo, Raul Șoica și Robert Pașca la CSM Reșița, Emilian Neagu și Răzvan Marc la CSM Bistrița, frații Gabriel și Robert Burtănete, Roland Modoianu și Eduard Gavrilă la CSA Steaua”, a mai transmis FRG.

Conform deciziilor adoptate, antrenorii de la cele două loturi își vor continua activitatea la cluburile de la care provin.

Deciziile vor intra în vigoare pe 1 iunie.

„Comitetul Executiv a votat în unanimitate descentralizarea lotului masculin, iar FRG va continua să susțină gimnaștii, care se vor pregăti la cluburi, finanțând cheltuielile acestora până la Campionatul Național din luna septembrie. Până pe 15 mai, Comitetul Tehnic Masculin va analiza și valida criteriile propuse de Directorul Tehnic Gheorghe Predescu pentru stabilirea componenței lotului, iar la Campionatele Naționale va fi o selecție open”, au mai transmis reprezentanții Federației.

Conform acestora, deoarece Federația nu își permite să piardă niciun specialist, până la sfârșitul lunii mai, Comitetul Executiv va găsi modalitatea de a valorifica capabilitatea profesională a antrenorilor care au fost implicați în pregătirea celor două loturi.

(sursa: Mediafax)

×