x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Aruncătorul dinamovist Rareș Toader s-a calificat la Jocurile Olimpice cu un nou record național

Aruncătorul dinamovist Rareș Toader s-a calificat la Jocurile Olimpice cu un nou record național

14 Iun 2021   •   09:40
Aruncătorul dinamovist Rareș Toader s-a calificat la Jocurile Olimpice cu un nou record național

Atletul român Rareș Toader, legitimat la CS Dinamo, a reușit în weekend să obțină calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, realizând un nou record national și, totodată, și baremul impus pentru prezența la olimpada de vară. El este al 7-lea atlet român calificat.

După ce la Campionatele Naționale ale seniorilor și tineretului, disputate săptămâna trecută pe „Cluj Arena”, dinamovistul Rareș Toader egala recordul național la aruncarea greutății (21,06 m), în acest weekend, elevul antrenorului Sorin Tirichiță a stabilit un nou record.

În cadrul unui concurs internațional desfășurat la Brno (Cehia), Rareș Toader a avut o reușită care a măsurat 21,29 m. În acest fel, aruncătorul dinamovist a depășit cu 19 cm standardul de calificare la JO Tokyo 2020.

Așadar, cu 16 zile înainte de încheierea perioadei în care atleții mai pot să-și asigure un bilet pentru cea mai selectă întrecere sportivă a mapamondului, atletismul românesc numără șapte calificați: Alin Firfirică (aruncarea discului), Florentina Iușco, Alina Rotaru-Kottmann (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime) și Marius Cocioran (50 km marș).

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jocuri olimpice