x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Auto: Fernando Alonso va participa la Raliul Marocului

Auto: Fernando Alonso va participa la Raliul Marocului

04 Oct 2019   •   11:24
Auto: Fernando Alonso va participa la Raliul Marocului
Sursa foto: observator.tv

Pilotul spaniol Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, îşi continuă pregătirile în vederea debutului la Raliul Dakar, urmând să participe, începând de sâmbătă, la Raliul Marocului. Alonso, al cărui copilot este compatriotul său Marc Coma, cvintuplu câştigător al Raliului Dakar la clasa moto şi fost director sportiv al celui mai cunoscut raliu-raid, va lua parte la cursa marocană la volanul unei maşini Toyota.

Campionul spaniol a câştigat de două ori, alături de constructorul japonez, Cursa de 24 ore de la Le Mans, în 2018 şi 2019, precum şi titlul de campion mondial de anduranţă, în sezonul 2918/2019. El a eşuat, în schimb, în tentativa de a câştiga celebra Cursă de 500 mile de la Indianapolis, în două participări (2017 şi 2019).

La 38 de ani, Fernando Alonso este gata pentru o nouă aventură, în Raliul Dakar, pentru care s-a pregătit intens pe parcursul acestui an.

Raliul Marocului cuprinde cinci etape, în lungime totală de 2.596 km, între care 1.868 km de probe speciale.

Raliul Dakar 2020 se va desfăşura, în premieră, în Arabia Saudită, în luna ianuarie, după 10 ediţii derulate în America de Sud.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: formula 1 dakar