x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Begu şi Niculescu s-au calificat în sferturile probei feminine de dublu la Australian Open

Begu şi Niculescu s-au calificat în sferturile probei feminine de dublu la Australian Open

21 Ian 2018   •   06:15
Begu şi Niculescu s-au calificat în sferturile probei feminine de dublu la Australian Open
Sursa foto: Fed Cup

Perechea formată din jucătoarele române de tenis Irina Begu şi Monica Niculescu s-a calificat, duminică, la Melbourne, în sferturile de finală ale probei feminine de dublu din cadrul turneului Australian Open, după ce perechea Nadia Kicenok (Ucraina)/Anastasia Rodionova (Australia) s-a retras la scorul de 4-1 pentru românce. Rodionova s-a accidentat grav şi nu a mai putut continua partida, părăsind terenul în lacrimi.

Begu şi Niculescu şi-au asigurat un cec de 90.000 de dolari australieni şi 430 de puncte WTA la dublu. Anul trecut, ambele românce au pierdut în primul tur, în perechi diferite, iar acum şi-au egalat cea mai bună performanţă a lor la Melbourne.

În sferturi, Begu şi Niculescu vor înfrunta cuplul american Jennifer Brady/Vania King, care a trecut în optimi de Nicole Melichar (SUA)/Kveta Peschke (Cehia), cu 6-4, 7-6 (5).

În alt meci din optimi, perechea româno-braziliană Sorana Cîrstea/Beatriz Haddad Maia a fost învinsă de cuplul ceh Lucie Safarova/Barbora Strycova, cu 2-6, 6-0, 6-4, după o oră şi 43 de minute. De remarcat că în decisiv, Cîrstea şi partenera ei au condus cu 4-1, pierzând apoi cinci ghemuri la rând şi meciul.

Cîrstea şi Haddad Maia vor primi 45.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA la dublu pentru participare.

×