x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Calificare senzațională în sferturile de finală de la US Open pentru Monica Niculescu și Gabriela Ruse

Calificare senzațională în sferturile de finală de la US Open pentru Monica Niculescu și Gabriela Ruse

07 Sep 2021   •   07:52
Calificare senzațională în sferturile de finală de la US Open pentru Monica Niculescu și Gabriela Ruse

Jucătoarele române de tenis Monica Niculescu și Gabriela Ruse au reușit luni seara să se califice în sferturile de finală ale Grand Slam-ului de la Flushing Meadows, învingând în optimi cuplul alcătuit din canadiana Leylah Annie Fernandez și nouzeelandeza Erin Routliffe.

Monica Niculescu și Gabriela Ruse s-au impus în 3 seturi, cu 6-1, 4-6, 6-2 la capătul a două or de joc.

Niculescu și Ruse au început în forță, cele două câștigând primul set cu un categoric 6-1.

Setul secund a fost mai echilibrat. Sportivele din România au condus cu 3-0 și părea că se îndreaptă spre câștigarea în mod categoric a meciului. Fernandez și Routliffe au revenit surprinzător de la 4-2, adjudecându-și setul cu 4-6.

În decisiv, Niculescu și Ruse au revenit la forma din primul set, punându-și în dificultate adversarele care au salvat 7 mingi de break, cedând însă două game-uri pe propriul serviciu, suficient pentru românce să câștige setul și meciul.

Niculescu și Ruse vor primi pentru performanța de a se fi calificat în sferturile de finală ale competiției, un premiu de 93.000 dolari americani și 430 puncte WTA.

Ele ar putea să întâlnească în sferturi pe Raluca Olaru, care face pereche cu Nadiya Kichenok și se va lupta în noaptea de luni spre marți, pentru un loc în sferturi, cu perechea alcătuită din Alexa Guarachi (Chile) și Desirae Krawczyk (SUA), favorite numărul 7 ale turneului newyorkez.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: monica niculescu gabriela ruse