x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Canotorii tricolori intră  în competiția olimpică, pe apa de la Sea Forest Waterway

Canotorii tricolori intră  în competiția olimpică, pe apa de la Sea Forest Waterway

23 Iul 2021   •   08:20
Canotorii tricolori intră  în competiția olimpică, pe apa de la Sea Forest Waterway

Echipajele române de canotaj dublu vâsle masculin și feminin își încep vineri dimineața aventura la Tokyo 2020, fiind primele care intră în competiție. Cei patru canotori vor fi deschizătorii unei săptămâni de foc, ce se încheie pe 30 iulie, cu finalele în probele de 8 rame cu cârmaci.

Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș, la dublu vâsle feminin, și Ioan Prundeanu, alături de Marian Florian Enache, la masculin, intră în concurs în prima fază a calificărilor, concurând pentru un loc în semifinale.

Ioan Prundeanu și Marian Florian Enache vor lua startul în sesiunea de dimineață, la ora locală 10.50 (4.50 ora României), în cea de a 3-a serie de calificări, urmând să concureze cu echipajele Lituaniei, a Marii Britanii și a Țărilor de Jos. Pentru a se califica în semifinală, românii trebuie să ocupe unul din primele 3 locuri.

Cei doi au obținut calificarea la Jocurile Olimpice încă în 2019, când s-au clasat pe locul 6 în finala Campionatului Mondial de la Linz (Austria). La ultima lor participare la o competiție importantă, Cupa Mondială de canotaj de la Lucerna (Elveţia), cei doi au terminat pe locul 8.


Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș iau startul în seria a doua a calificărilor la feminin, la ora locală 11.10 (5.10 ora României), în aceași primă sesiune de dimineață. Ele vor concura pentru un loc în semifinală cu echipajele Italiei, Canadei și a reprezentantelor Comitetului Olimpic Rus.

La fel ca la masculin, primele trei locuri se califică în una din cele două semifinale.

Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș pornesc cu șanse mari la o medalie, având contracandidate echipajele Canadei, Noii Zeelande sau a Statelor Unite. Cele două sunt campioane europene ale ultimelor două ediții și medaliate cu argint la mondiale. În 2019, Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș au fost declarate cele mai bune canotoare ale României.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canotori