x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ce a declarat Simona Halep dupa calificarea in finala

Ce a declarat Simona Halep dupa calificarea in finala

16 Iul 2016   •   22:59
Ce a declarat Simona Halep dupa calificarea in finala

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a recunoscut că a avut emoţii în meciul cu americanca Vania King, câştigat în trei seturi, sâmbătă, în semifinalele BRD Bucharest Open.

''Am avut emoţii, a fost un meci foarte greu, mai ales că am ratat prima şansă să iau setul, dar apoi am revenit foarte bine'', a spus Halep, imediat după meciul de la Arenele BNR.

''Ea joacă agresiv, ştiam dinaintea meciului, dar mă bucur că joc din nou finala şi sper să fie bine şi mâine'', a subliniat Halep, principala favorită a turneului.

Halep a mai spus că în mare parte victoria ei se datorează şi sprijinului oferit de public: ''Am simţit sprijinul publicului, au fost deosebiţi, ţinând cont că am pierdut primul set, au fost din ce în ce mai energici. A fost bine, m-au motivat şi nu m-au lăsat să cedez niciun moment, ceea ce a făcut posibilă victoria mea astăzi''.

''Cred ca am fost puţin mai puternică mental, mai puternică pe joc, în mingiile importante am rezistat foarte bine şi am câştigat mingiile grele. Am dominat un pic mai mult jocul spre final, la 4-1 am pierdut două ghemuri pe greşelile mele. Dar e bine că am stat şi le-am câştigat după aceea pe următoarele două. A fost un joc solid, mă aşteptam din partea ei să joace aşa rapid şi să fie agresivă. Am jucat bine şi cred că a fost un meci frumos pentru toată lumea'', a mai spus românca.

Halep va juca în finală cu letona Anastasija Sevastova, pe care a mai înfruntat-o de patru ori.

''Nu mai ţin minte exact meciul cu Anastasija Sevastova, dar ştiu că am jucat contra ei. Va fi un meci greu, orice finală e grea, va trebui să mă bucur de acest meci. Sunt din nou în finală aici la Bucureşti, ceea ce face să mă simt foarte bine. Sper să câştig, îmi doresc foarte mult, dar mă aştept la un meci dificil. Ea are un joc diferit faţă de cel de astăzi. Va fi OK, sper să nu cedez niciun punct, ca şi astăzi'', a precizat Halep.

Simona Halep s-a calificat în finala turneului BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a învins-o cu dificultate pe americanca Vania King, cu 6-7 (3), 6-4, 6-3, sâmbătă, în semifinale.

Halep, care şi-a asigurat un cec de 21.400 dolari şi 180 de puncte WTA, este condusă cu 3-1 în meciurile directe cu Sevastova (26 ani, 66 WTA). Simona a obţinut singurul succes în 2011 în primul tur la Copenhaga, cu 6-7 (7), 7-6 (4), 6-0, în timp ce letona a învins în 2009 la La Palma (Spania), cu 6-2, 7-6 (4) în primul tur, în 2010 la Bad Gastein, când Halep a abandonat în optimi la 5-7, 6-1, 5-0 pentru baltică, şi în 2011 în optimi la Luxemburg, cu 6-2, 6-2.

Finala de simplu la BRD Bucharest Open va avea loc duminică, de la ora 16,00, pe Terenul Central al Arenelor BNR. Finala de dublu va avea loc nu înainte de ora 18,00, între perechea româno-poloneză Alexandra Cadanţu/Katarzyna Piter şi cuplul Jessica Moore (Australia)/Varatchaya Wongteanchai (Thailanda).
www.agerpres.ro

×