x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ce este ONJN și de ce pariurile depind de asta?

Ce este ONJN și de ce pariurile depind de asta?

29 Sep 2020   •   14:18
Ce este ONJN și de ce pariurile depind de asta?

ONJN – Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este o instituție care se află în subordinea Guvernului României și are ca scop reglementarea pieței jocurilor de noroc din România. Această instituție autorizează, controlează și monitorizează activitățile de jocuri de noroc de pe teritoriul țării noastre. ONJN a fost înființat în anul 2013, dar activitatea sa a început cu adevărat în a doua parte a anului 2015. În acest moment, oficiul este condus de Dan Iliovici și are sediul în București pe Calea Victoriei nr. 9.

Avantaje pentru jucători prin prisma ONJN

Avantajele de care beneficiază jucătorii prin prisma ONJN sunt numeroase. Printre aceste avantaje se numără faptul că fiecare operator este obligat să aibă site-ul în limba română. Orice operator are obligația de a pune la dispoziția jucătorilor posibilitatea de a paria, a depune și a retrage în moneda naționala. Un alt avantaj se referă la faptul că operatorii licențiați de ONJN pun mult mai mult accent pe nevoile jucătorilor.

Aceștia oferă o gamă mult mai mare de meciuri din campionatele interne, pariuri pe termen lung, promoții, bonusuri la meciuri românești de care amatorii de ponturi pariuri sportive pot beneficia. De asemenea, la jocurile live cum ar fi blackjack și ruletă, dealerul vorbește în română.

Un alt beneficiu important al ONJN în ceea ce privește jucătorii români, se referă la situația în care te consideri nedreptățit de un anumit operator. Ai posibilitatea de a face o plângere la ONJN și de a se deschide o anchetă pentru a se vedea dacă a fost într-adevăr vorba de o nedreptate și ți se va soluționa plângerea.

Ce trebuie să mai știi este că, pentru a juca legal diverse strategii de pariuri, ești obligat să joci doar pe operatorii autorizați de către ONJN. De asemenea, pentru orice câștig provenit din jocuri de noroc ești obligat să plătești un impozit. Acest impozit diferă în funcție de sumă, dar pentru sumele câștigate care nu depășesc 66.750 RON, impozitul este de 1% din sumă.

Ce prevede Legea?

Legea prevede că, fiecare operator pe care alegi să îl folosești, este obligat să aibă o dovadă a unui act de identitate valabil al tău.

Direcțiile prioritare pentru Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc sunt reglementarea corectă, echitabilă, responsabilă și transparentă, combaterea sectorului ilegal al jocurilor de noroc prin consolidarea instrumentelor tehnice și juridice, care permit depistarea și sancționarea operatorilor ilegali, promovarea de oferte legale de servicii sigure și, de asemenea, de calitate în domeniul jocurilor de noroc.

×