x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cincinnati 2015. Simona Halep s-a calificat în finală și urcă pe locul doi WTA

Cincinnati 2015. Simona Halep s-a calificat în finală și urcă pe locul doi WTA

23 Aug 2015   •   07:17
Cincinnati 2015. Simona Halep s-a calificat în finală și urcă pe locul doi WTA

Simona Halep s-a calificat în marea finală a turneului de la Cincinnati, după ce a învins-o în penultimul act pe Jelena Jankovici, scor 6-1, 6-2.

Românca n-a avut prea multe emoții în fața sîrboaicei în primul set, unde Jankovici n-a cîștigat nici un game pe propriul serviciu. Setul doi n-a fost cu mult diferit față de primul și Halep va juca o nouă finală, cea de-a 19-a, informeaza gsp.ro.

În ultimul act al turneului de la Cincinnati, Simona o va întîlni pe Serena Williams care a trecut în semifinală de ucraineanca Elina Svitolina, scor 6-4, 6-3. Meciul va avea loc dumincă seară, nu înainte de ora 22, după finala de la masculin.

Simona Halep și Serena Williams s-au mai întîlnit pînă acum de 6 ori. Jucătoarea din SUA a cîștigat cinci întîlniri, iar românca a învins-o într-un meci de la Turneul Campioanelor din 2014.

Datorită victoriei de azi, Simona a trecut pe locul doi WTA, depășind-o pe rusoaica Maria Șarapova.

Locul 2 în clasamentul WTA de săptămîna viitoare este important la stabilirea capilor de serie pentru ultimul Grand Slam al anului, US Open, competiție care va începe la 31 august. A doua favorită va avea certitudinea că nu o va întîlni înaintea finalei pe americanca Serena Williams. 




×
Subiecte în articol: simona halep