x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Coronavirus lovește și Formula 1. Marele Premiu de la Monaco şi alte două evenimente au fost anulate

Coronavirus lovește și Formula 1. Marele Premiu de la Monaco şi alte două evenimente au fost anulate

21 Mar 2020   •   20:30
Coronavirus lovește și Formula 1. Marele Premiu de la Monaco şi alte două evenimente au fost anulate

Marele Premiu de la Monaco din Formula 1 a fost anulat din cauza coronavirusului. De asemenea, oficialii Formulei 1 au anunțat că au fost amânate Marele Premiu al Spaniei şi cel al Olandei.

Marele Premiu de la Monaco ar fi trebuit să aibă loc între 21 şi 24 mai, dar, din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii au anunţat că va fi anulat în acest an.

Marele Premiu al Olandei ar fi trebuit să revină pe calendarul Formula 1 pentru prima dată din 1985 şi era programat să aibă loc pe circuitul de la Zandvoort între 1 şi 3 mai, în timp ce cursa din Spania era programată o săptămână mai târziu.

Oficialii Formula 1 au anunţat că vor încerca să reprogrameze cursele din Spania şi din Olanda mai târziu în acest an, iar promoterii evenimentelor de la Monaco au spus că va fi imposibilă organizarea cursei în acest an.

Formula 1, FIA şi promoterii evenimentelor au anunţat că au luat aceste decizii pentru a asigura sănătatea şi siguranţa staff-ului, piloţilor şi a fanilor.

Pandemia de coronavirus a mai afectat şi alte evenimente din F1: Marele Premiu al Australiei, Marele Premiu al Chinei, Marele Premiu al Bahrainului şi Marele Premiu al Vietnamului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Formula 1 anulată