x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cristina Neagu spune că îşi continuă recuperarea şi speră la câştigarea unei medalii la Campionatul Mondial din acest an

Cristina Neagu spune că îşi continuă recuperarea şi speră la câştigarea unei medalii la Campionatul Mondial din acest an

14 Mai 2019   •   14:28
Cristina Neagu spune că îşi continuă recuperarea şi speră la câştigarea unei medalii la Campionatul Mondial din acest an

Cristina Neagu, desemnată pentru a patra oară cea mai bună handbalistă a lumii, a declarat, într-un interviu acordat site-ului Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF), că îşi continuă recuperarea după accidentarea suferită în luna decembrie şi visează la câştigarea unei medalii la Campionatul Mondial ce va avea loc la finalul anului.
Neagu a fost desemnată pe 18 martie cea mai bună jucătoare a lumii în 2018 de către IHF, fiind prima handbalistă care câştigă acest titlu de patru ori (2010, 2015, 2016, 2018).
''Sunt foarte fericită şi mândră pentru că am reuşit aşa ceva. E ceva extraordinar nu numai pentru mine, ci pentru întregul sport românesc. Nu e ceva care poate fi realizat în fiecare zi'', a declarat Neagu după ce a primit trofeul.
''Sunt foarte mândră de această realizare, mai ales că a venit într-un moment greu pentru mine, când mă aflam în recuperare după o accidentare. Îmi dă motivaţie să merg mai departe'', a adăugat Neagu.
Interul stânga al naţionalei României şi al echipei CSM Bucureşti a reuşit anul trecut să câştige titlul de golgheteră al Ligii Campionilor, pentru a doua oară în carieră, cu 110 goluri. De asemenea, românca a fost nominalizată în echipa ideală a competiţiei, pentru a patra oară consecutiv, pe postul de inter stânga. Neagu a cucerit medalia de bronz cu CSM Bucureşti în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, câştigând titlul de campioană a României şi Cupa României cu CSMB.
Neagu a fost cea mai bună jucătoare a naţionalei României la EHF EURO 2018, competiţie găzduită de Franţa, în decembrie, conducând tricolorele în semifinalele competiţiei pentru a treia oară în istorie şi pentru prima oară după 2010. Neagu a ratat semifinala şi finala mică (România s-a clasat pe locul patru), din cauza unei accidentări grave, care o va ţine departe de teren până la vară.
Cristina Neagu a depăşit jucătoare de legendă precum unguroaica Agnes Farkas şi germanca Grit Jurack, devenind cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European, stabilind borna la 237 de goluri înscrise.
În ianuarie, Neagu a fost aleasă cea mai bună jucătoare din Europa în 2018, într-o anchetă realizată pe pagina de Facebook a Federaţiei Europene de Handbal (EHF), la care au participat peste 10.000 de fani. Neagu şi-a adjudecat acest titlu pentru al doilea an consecutiv.
''Mă simt bine, sunt optimistă şi încrezătoare în procesul de recuperare'', a subliniat Neagu, care nu a avut nicio îndoială că va reveni.
''Nu m-am îndoit nicio secundă. Am mai trecut prin asta şi am experienţa unei accidentări grave. Am fost accidentată la ligamentele încrucişate de la celălalt genunchi în urmă cu câţiva ani, iar de data aceasta am încercat să fiu pozitivă'', a menţionat interul stânga al naţionalei României.
''Văd că multă lume mă iubeşte şi iubeşte felul în care joc handbal şi mă susţine de fiecare dată când are şansa, astfel că le mulţumesc. Sper să revin pe teren şi să joc la cel mai înalt nivel, iar lumea să se bucure alături de mine'', a mai spus Neagu.
''Pentru mine unul dintre cele mai importante lucruri este să fac fanii fericiţi, deoarece ei vin şi umplu sălile, deci e important să se simtă bine'', a precizat Cristina Neagu.
Principalul obiectiv al handbalistei este câştigarea unui titlu cu echipa naţională, fapt pe care nu l-a trăit încă, deşi a obţinut două medalii de bronz, la Campionatul Mondial din 2015 şi la EHF EURO 2010.
Neagu are aşteptări mari de la Campionatul Mondial care va avea loc în decembrie: ''Este cel mai important turneu înaintea Jocurilor Olimpice, iar presiunea va fi probabil şi mai mare, deoarece toate echipele vor să se califice la Tokyo. Acesta este principalul obiectiv pentru noi, dar mereu aştept cu nerăbdare competiţiile mari şi de fiecare dată când merg la aceste competiţii vreau să câştig o medalie, iar aceasta să fie medalia de aur''.
La EURO 2018, echipa României a fost aproape de medalie, dar a terminat pe locul patru, după ce a pierdut semifinala şi finala mică, fără Neagu, accidentată. ''Am fost aproape, locul 4, cu siguranţă avem puterea de a fi în top. Contează să avem şi o zi bună, un turneu reuşit, e vorba de consistenţă, de multe alte lucruri. Însă, avem o echipă bună, care poate reuşi lucruri mari''.
''E un moment bun să încercăm să fim acolo sus şi atunci reuşita va fi dublă, să jucăm pentru medalie şi calificarea la JO de la Tokyo. Aştept cu nerăbdare acest lucru şi am speranţe mari că vom fi sus la Campionatul Mondial'', a concluzionat Cristina Neagu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cristina neagu