x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cupa Davis: România conduce Zimbabwe cu 2-1

Cupa Davis: România conduce Zimbabwe cu 2-1

06 Apr 2019   •   13:21
Cupa Davis: România conduce Zimbabwe cu 2-1

Echipa masculină de tenis a României conduce formaţia Zimbabwe cu scorul de 2-1, după ce perechea Horia Tecău/Florin Mergea s-a impus în faţa fraţilor Benjamin Lock şi Courtney Lock cu 6-1, 6-4, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, în meciul de dublu al întâlnirii din primul tur al Grupei a II-a a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.
Horia Tecău (33 ATP la dublu) şi Florin Mergea (441 ATP la dublu) au trecut de Benjamin Lock (259 ATP la dublu) şi Courtney John Lock (680 ATP la dublu) după doar 62 de minute.
Meciul a fost unul fără istoric pentru jucătorii români, care au câştigat primul set în 22 de minute, actul secund fiind ceva mai echilibrat, dar fără ca africanii să dea vreo emoţie.
Fiecare pereche a avut câte 3 aşi şi 3 duble greşeli, dar românii au avut procentaj de sută la sută la punctele cu primul serviciu şi 65% la al doilea, oaspeţii nereuşind să îşi creeze vreo minge de break.
În următorul meci de sâmbătă, Marius Copil va primi replica lui Takanyi Garanganga, iar în ultima partida se vor înfrunta Dragoş Dima şi Benjamin Lock.
În prima partidă de la Piatra Neamţ, vineri, Benjamin Lock (546 ATP) l-a învins neaşteptat pe Marius Copil (80 ATP) cu scorul de 6-4, 7-5. Apoi, Dragoş Dima (327 ATP) a câştigat cu 6-3, 6-3 în faţa lui Takanyi Garanganga (449 ATP).
Din echipa României mai face parte juniorul Filip Jianu. Meciurile se dispută după sistemul cel mai bun din trei seturi.
România şi Zimbabwe s-au înfruntat o singură dată în Cupa Davis, în 2000, la Harare, tricolorii câştigând cu 3-2, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) şi perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cupa davis