x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Decizia privind Jocurile Olimpice de la Tokyo va fi luată până la sfârșitul lunii martie

Decizia privind Jocurile Olimpice de la Tokyo va fi luată până la sfârșitul lunii martie

03 Mar 2021   •   15:34
Decizia privind Jocurile Olimpice de la Tokyo va fi luată până la sfârșitul lunii martie

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo va lua o decizie cu privire la accesul spectatorilor străini la întrecerile sportive, iar până la sfârșitul lunii aprilie va stabili ce audiență este permisă la competiții, după cum a declarat președintele comitetului, Seiko Hashimoto, scrie EFE.

''Din cauza că situaţia privind COVID-19 se schimbă din moment în moment, cred că este esenţial să luăm o decizie cu cea mai mare promptitudine posibilă'', a spus acesta.

Nu s-a luat, deocamdată, în calcul opțiunea desfășurării competițiilor cu porțile închise.  ''Tokyo 2020 va fi primul eveniment global care se va desfăşura în timpul pandemiei şi credem că trebuie să servească drept mostră de triumf contra virusului'', a precizat oficialul.

Hotărârile vor fi luate ținându-se cont de părerile specialiștilor din sănătate și de situația infectărilor cu noul coronavirus. 

Thomas Bach, preşedintele CIO, a afirmat la rândul lui că forul olimpic internaţional ''CIO va face tot posibilul pentru a garanta securitatea tuturor participanţilor, inclusiv pentru japonezi. Vom depune toate eforturile alături de comitetele olimpice naţionale să vaccineze toţi sportivii care merg la Tokyo pe cât va fi posibil'', a declarat Thomas Bach, președntele Comitetului Olimpic Internațional.

Japonia are frontierele închise de mai multe luni.
 

×
Subiecte în articol: JO tokyo