x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Doliu în lumea presei. Un cunoscut comentator sportiv a murit

Doliu în lumea presei. Un cunoscut comentator sportiv a murit

31 Aug 2020   •   13:17
Doliu în lumea presei. Un cunoscut comentator sportiv a murit

Fostul jurnalist şi comentator sportiv Lucian Oprea, care a lucrat la Agenţia Naţională de Presă AGERPRES peste trei decenii, s-a stins din viaţă, duminică seara, la vârsta de 70 de ani, în urma unui stop cardio-respirator, potrivit unui anunț al familiei.

S-a născut la Craiova, pe 15 august 1950, a absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti (1979). În perioada 1972-2003 a lucrat ca publicist-comentator la Agerpres.

A acoperit 19 ediţii ale Jocurilor Olimpice (nouă de vară şi zece de iarnă), a fost prezent la zeci de campionate mondiale, de unde a transmis reportaje şi analize din gimnastică, box, tir, lupte, popice, hochei pe gheaţă, karate, atletism şi altele pentru radio, presă şi televiziune. A fost prezent la 20 de ediţii ale Turului ciclist al României.

Între 1990 şi 1998, a fost membru titular în Comitetul executiv al Asociaţiei Presei Sportive.

Între 2003 şi 2006, a publicat opt cărţi de reportaje sportive, precum ''Atena 2004'', ''Bicicleta, dragostea mea'', ''Pilde olimpice'', ''Premiere pe acoperişul lumii'', ''Cercuri de foc şi gheaţă''.

A semnat rubricile permanente la revistele Viaţa Studenţească şi Flacăra (până în 1990). A lucrat în presa audio-vizuală, la televiziunile Amerom şi Soti, la Radio România şi Total. A fost publicist-comentator la ziarul Tineretul Liber, 1991, 1992-1995, responsabil al paginilor de sport la Expres Magazin, şef de departament la revista Privirea. A colaborat la numeroase publicaţii din provincie, iar din 1997 a fost reporter special la Gazeta sporturilor.

În 2019 a lansat cartea ''Ilie Goga, Il Campionissimo, Fausto Coppi/Lucian Oprea, Istoria adevărată a bicicletei'', apărută la 100 de ani de la naşterea celebrului ciclist italian şi la zece ani de la dispariţia marelui jurnalist Ilie Goga.

Lucian Oprea a scris până în ultimele sale zile de viaţă, ultima postare de pe blogul personal datând din 28 august, legată de marea sa iubire, ciclismul.

Înmormântarea va avea loc marţi 1 septembrie, la Cimitirul Străuleşti 2, ora 12:00.

×
Subiecte în articol: lucian oprea comentator sportiv