x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tragedie în lumea sportului. O campioană mondială a murit după naștere. Avea doar 31 de ani

Tragedie în lumea sportului. O campioană mondială a murit după naștere. Avea doar 31 de ani

24 Iun 2020   •   12:07
Tragedie în lumea sportului. O campioană mondială a murit după naștere. Avea doar 31 de ani
Sursa foto: Captura Video

Campioana mondială și europeană la tir, Bobana Momcilovic Velickovic, a murit la Belgrad. Avea 31 de ani și a suferit de complicații în urma nașterii. Suferea de preeclampsie, un sindrom rar care afectează femeile însărcinate și constă în constricția vaselor de sânge și hipo-fuziunea mai multor organe, scrie wionews.com

A fost campioană mondială la proba pistol cu aer, de la 10 metri. 

Ea a participat la două Jocuri Olimpice, la Londra (2012) și Rio de Janeiro (2016).

La Campionatele Europene de la Wroclaw, din februarie 2020, Momcilovic-Velickovic a câștigat două dintre cele opt titluri, individual și pe echipe.

Conform rapoartelor, medicii nu au recunoscut simptomele bolii. Velickovic a fost în comă, în ultimele 10 zile, din care nu și-a revenit niciodată. Copilul este sănătos.

„Cu cea mai profundă tristețe am aflat că Bobana Momčilović Veličković, multiplă campioană europeană la tir, a murit după o boală scurtă și severă, la Belgrad, la vârsta de 31 de ani. S-a născut la Bor, la 25 ianuarie 1990. A început să practice tirul la vârsta de nouă ani în orașul natal.

În ultima sa competiție pentru echipa națională a Serbiei, la Campionatele Europene, proba 10m Air Pistol, la Wroclaw 2020, ea a fost dominantă în competiția individuală. A adus o contribuție deosebită la câștigarea titlului echipei și, cu aceste două medalii de aur, a devenit unul dintre cei mai de succes participanți la competiție. „Cele mai sincere condoleanțe pentru familia, prietenii și comunitatea sportivă de tir din Serbia”, a transmis ISSF, într-un comunicat. 

 

 

×
Subiecte în articol: tir bobana momcilovic velickovic